Avustralya Açık'ta Şampiyon, Ashleigh Barty Oldu!

Akın Ungan
29.01.2022 - 13:30 | Son Güncellenme: 29.01.2022 - 14:37

Sezonun ilk Grand Slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek kadınlar Ashleigh Barty-Danielle Collins final maçında şampiyonluğu kazanan, Barty oldu.

Avustralya Açık'ta Şampiyon, Ashleigh Barty Oldu!

Avustralya Açık'ta, tek kadınlar finalinde Ashleigh Barty ile Danielle Collins karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelenin sonunda, şampiyon belli oldu.

Tek kadınlar finalinde Danielle Collins'i 6-3 ve 7-6'lık setlerle 2-0 mağlup eden dünya bir numarası, Avustralya Açık'ta şampiyon oldu.

İlk ev sahibi sporcu

Barty, Christine O'Neil'dan 44 yıl sonra, Avustralya Açık'ı kazanan ilk ev sahibi sporcu oldu.

Ashleigh Barty kimdir?

Avustralyalı profesyonel tenis oyuncusu ve eski kriket oyuncusu olan Ashleigh Barty, 24 Nisan 1996'da doğdu. Barty, 2019 Fransa Açık'ta bir Grand Slam tekler şampiyonluğu, bir de partneri CoCo Vandeweghe ile birlikte 2018 Amerika Açık'ta bir Grand Slam çiftler şampiyonluğu da dahil olmak üzere WTA Tour'da altı tekler ve on iki çiftler şampiyonluğu kazandı.

16 yaşında final

Dört yaşındayken Brisbane'de tenis oynamaya başlayan Barty, 2011'de Wimbledon'da gençler kategorisi tek kızlarda şampiyonluk kazanmasının ardından, gençlerde kadınlar dünya 2 numarası olarak umut verici bir genç sporcu kariyerine sahip oldu. 2013 yılında WTA Tour'da çiftlerde erken başarıya ulaşan Barty, henüz 16 yaşındayken Australian Açık'ta eriştiği final de dahil olmak üzere, üç Grand Slam'de veteran Dellacqua ile çiftlerde finale ulaştı.

2014'te tenisi bıraktı

2014 sezonunun sonlarında Barty, tenisi bırakmaya karar verdi. Bu dönemde kriket oynamaya başlayan sporcu, Brisbane Heat ile sözleşme yapıp, o zamana dek kriket antremanları yapmamış olmasına rağmen, Kadınlar Big Bash liginde yer aldı.

Tenise geri döndü

Ashleigh Barty, 20 yaşına girmeden kısa bir süre önce, 2016'nın başında tenise geri döndü. İlk turnuvasını ITF turunda geri kazanmasına rağmen, kolundan sakatlanıp bu seneyi başka turnuvaya katılmadan geçirdi.

Yükseliş dönemi

2017'de yükselişe geçen Barty, tek bayanlarda, ilk WTA şampiyonluğu'nu Malezya Açık'ta kazandı ve daha önce WTA sıralamasına girmemiş olmasına rağmen, 17 numaraya yükseldi. Aynı sene çiftlerde Dellacqua ile WTA Finallerinde yer alarak verimli bir yıl geçirdi. Ertesi yıl, sezon sonunda WTA Elite Trophy de dahil olmak üzere iki WTA tek kadınlar şampiyonluğu kazandı.

Dellacqua'nın emekli olmasına rağmen, çiftlerde kendini geliştirmeye devam eden Barty, 2018'de Amerika Açık'taki ilk Grand Slam şampiyonluğu unvanı da dahil olmak üzere kariyerinin en büyük dört çiftler şampiyonluğunu kazandı. 2019'da Miami Açık'ta ilk Premier Zorunlu tek bayanlar şampiyonluğunu kazanarak WTA tenis sıralamasında ilk 10'a girdi.

Senin için hazırladığımız haberler