Verstappen ve Norris çarpıştı! Kaosu Russell fırsata çevirdi...

Furkan Sönmez
30.06.2024 - 22:33 | Son Güncellenme: 30.06.2024 - 22:55

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 1112. yarışı Avusturya'da düzenlendi. Max Verstappen ve Lando Norris temas yaşadı, kaosu Mercedes fırsata çevirdi. Detaylar.

Verstappen ve Norris çarpıştı! Kaosu Russell fırsata çevirdi...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu hafta pilotlar ve takımlar Avusturya'nın Red Bull Ring pistine misafir oldu. 71 turluk yarış kaoslu başlayıp, kaos ile son buldu. Red Bull pilotu Max Verstappen ve McLaren pilotu Lando Norris'in kıyasıya mücadelesinde temas yaşandı ve iki pilotta araçlarında ağır hasar aldı. Bu krizi fırsata çeviren takım ise Mercedes oldu.

Mercedes Brezilya'dan sonra ilk kez kazandı

Mercedes pilotu George Russell, 2. sırada bulunan Lando Norris'in 14 saniye arkasında yer alıyordu. Norris ve Verstappen birbiriyle temas yaşadıktan sonra George Russell, iki aracın yavaşlamasından sonra hızla gelerek bir anda yarışın yeni lideri oldu. Britanyalı pilot, yarış liderliğini galibiyetle taçlandırarak kariyerindeki 2. yarış zaferini elde etti. Russell'a podyumda Piastri ve Sainz ikilisi eşlik etti.

Mercedes en son 2022 Sao Paulo GP'den sonra ilk kez yarış kazandı ve o yarışı da George Russell galibiyetle taçlandırmayı başarmıştı.

Lando Norris ve Max Verstappen teması

Yarış bitime 10 tur kala pite giren iki pilottan Lando Norris, 2.9 saniyelik pit stop ile piste geri döndü, Max Verstappen ise sağ arka lastiğinin geç takılmasından dolayı 6,5 saniyelik pit stop yaptı ve McLaren pilotu Norris, Hollandalı pilot ile farkı 7.2 saniyeden 2.8 saniyeye kadar çekti. 

Yeni set lastik kullanan Norris, lastik avantajıyla birlikte Verstappen ile olan farkı DRS mesafesine kadar indirdi ve atak yaptı. Verstappen ile teker tekere kalan Norris, Verstappen'in darbesiyle süspansiyonunda ağır bir hasar aldı ve Max Verstappen ise sol arka lastiğinde ciddi bir problem yaşadı. 

İki pilotta pite geldi ve Norris yarışa devam edemedi. Verstappen ise 10 saniye ceza aldı ve lastiğini değiştirerek yeniden yarışa döndü. Hollandalı pilot yarışı 5. sırada tamamladı.

Ferrari'de Leclerc kabusu yaşadı

Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc, startın ardından Red Bull pilotu Sergio Perez ile bir temas yaşadı. Meksikalı pilot, Leclerc'in aracının ön kanadına hasar verdi ve Ferrari pilotu erkenden pite gelmek durumunda kaldı. Daha sonra yarış boyunca toplamda 4 kez pite gelen Charles Leclerc, Pierre Gasly'nin 5 saniye arkasında 11. sırada yarışı tamamladı ve puan barajının dışında kaldı.

Avusturya GP sonuçları

İşte Avusturya GP'de yarış sonuçları:

1. George Russell (Mercedes)
2. Oscar Piastri (McLaren)
3. Carlos Sainz (Ferrari)
4. Lewis Hamilton (Mercedes)
5. Max Verstappen (Red Bull)
6. Nico Hulkenberg (Haas)
7. Sergio Perez (Red Bull)
8. Kevin Magnussen (Haas)
9. Daniel Ricciardo (RB)
10. Pierre Gasly (Alpine)
11. Charles Leclerc (Ferrari)
12. Esteban Ocon (Alpine)
13. Lance Stroll (Aston Martin)
14. Yuki Tsunoda (RB)
15. Alex Albon (Williams)
16. Valtteri Bottas (Sauber)
17. Guanyu Zhou (Sauber)
18. Fernando Alonso (Aston Martin)
19. Logan Sargeant (Williams)
(DNF) Lando Norris (McLaren)

Senin için hazırladığımız haberler