Avusturya Teknik Direktörü Rangnick, milli oyuncumuzu Gordon Banks'e benzetti

Orhan Gülek
03.07.2024 - 01:10 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 01:22

Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick, 2-1 mağlup oldukları Türkiye maçının ardından Mert Günok'u Gordon Banks'e benzetti. İşte tüm detaylar...

Avusturya Teknik Direktörü Rangnick, milli oyuncumuzu Gordon Banks'e benzetti

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takımımız, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya ile kozlarını paylaştı. F Grubu'ndan ikinci çıkan Ay Yıldızlı ekibimiz, Avusturya engelini 2-1'lik skorla geçti ve adını Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yazdırdı.

Maç sonu Avusturya Teknik Direktörü Rangnick,  kritik kurtarışlara imza atan Mert Günok'u efsane İngiliz kaleci Gordon Banks'e benzetti.

"Türkiye'nin kalesinde Gordon Banks vardı sanki"

Ralf Rangnick şu ifadeleri kullandı:

"Elendiğimize inanamıyorum, hikayemiz devam etmeliydi. Uzatmalara gitseydi kazanabilirdik ama Türkiye'nin kalesinde Gordon Banks vardı sanki."

Peki Gordon Banks kimdir?

81 yaşında hayatını kaybeden kaleci Gordon Banks, 30 Temmuz 1966'da, Wembley Stadı'nda Batı Almanya'yı yenerek Dünya Kupasını kazanan İngiltere Milli Takımı'nın en önemli parçalarından biri olarak tarihte yerini aldı.

Ancak efsanevi kalecinin kariyerini tanımlayan an, dört yıl sonra Meksika'daki turnuvada geldi ve Banks hep bu kurtarışıyla hatırlandı.

7 Haziran 1970'te Guadalajara'da yaptığı kurtarış, çoğu kişi tarafından "futbol tarihinin en iyisi" olarak tanımlanıyor.

Senin için hazırladığımız haberler