Avusturya'da da ligin bitmesi zora girdi

30.04.2020 - 22:04 | Son Güncellenme: 30.04.2020 - 22:09

Avusturya'da da ligin bitmesi zora girdi

Avusturya Bundesliga Yönetimi, bugün Avusturya Spor ve sağlık bakanlıkları ile geçtiğimiz hafta spor bakanlığına sunulan antrenmanların ve ligin yeniden başlaması için hazırlanan tedbir paketinin içeriği bir video konferans toplantısında mercek altına alındı.

Hüseyin Özkök-Ajansspor Özel

''Antrenmanlar 15 Mayıs'ta ama...''

Toplantı ile birlikte alınan kararlar şu şekilde açıklandı Bundesliga’da ve 2. Lig’de takım antrenmanlarının Avusturya Sağlık Bakanlığı’nın onayı şartıyla 15 Mayıs'ta başlaması ihtimal dahilinde. (Takımlar şu anda küçük grupla halinde çalışmalarını sürdürüyorlar) Pozitif test edilen oyuncular ve kontak kurdukları kişiler karantina altına alınacak. Ancak karantina grubu 5 kişiyi aşmayacak.

''30 Haziran'da bitmesi çok zor''

Bundesliga tarafından hazırlanan tedbir paketi takımların 15 Mayıs'ta antrenmanlara başlayabilmesi için bugün yapılan tavsiyelerle birlikte gelecek hafta sonuna kadar yeniden iki bakanlığa sunulacak. Bundesliga CEO’su Christian Ebenbauer toplantı sonrası yaptığı açıklamada bugün ortaya çıkan sonuçlara göre ligin sportif şekilde sonlanmasının zora girdiğini açıkladı. Şu anda ligin 30 Haziran'da bitirilmesinin kesinlikle mümkün gözükmediğini ifade eden Ebenbauer, toplantıda bakanlıklar tarafından talep edilen ek önlemler konusunu kulüplerle görüşüleceğini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler