Ayberk Olmaz, Ajansspor'a konuştu: "Adım adım gitmek istiyorum"

10.10.2020 - 20:41 | Son Güncellenme: 10.10.2020 - 20:56

Galatasaray Basketbol son dakika haberleri... ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray forması giyen Ayberk Olmaz; Beşiktaş galibiyeti ve hedefleri hakkında konuştu. Olmaz neler söyledi? İşte detaylar...

Ayberk Olmaz, Ajansspor'a konuştu: "Adım adım gitmek istiyorum"

Galatasaray Basketbol'un ING Basketbol Süper Ligi 3. hafta mücadelesinde Beşiktaş'ı sahasında 97-89 mağlup ettiği karşılaşma sonrası sarı-kırmızılı takımda forma giyen pivot oyuncu Ayberk Olmaz açıklamalarda bulundu.

Ajansspor'dan İsa Kethüda'ya konuşan Ayberk Olmaz; Beşiktaş galibiyeti, maçtaki şık smaç hareketi ve hedefleri hakkında konuştu.

"Beşiktaş maçı hedef maçlarımızdan birisiydi"

Derbi maçına iyi hazırlandıklarını belirten Olmaz, "Bu haftayı iyi geçirdik ki hedef maçlarımızdan birisiydi Beşiktaş maçı. Fikstüre baktığımızda ilk 3 maçın en az 2'sini almak istiyorduk ve en başından beri planımız buydu. Hedeflediğimiz gibi sıralamada yukarılarda olmak istiyorsak böyle maçları evimizde kaybedemeyiz, o yüzden iyi hazırlandık. Kazanmak için oynadık ve kazandık" dedi.

Sol eliyle yaptığı müthiş smaç hakkında ne dedi?

Maçın henüz hemen başında Alper Şengün'ün üzerinden sol eliyle yaptığı harika smaçı da değerlendiren Olmaz, "Smaç hakkında ne diyebilirim bilmiyorum ama birkaç kez geçtiğimiz yıllarda da benzer pozisyonlar oldu. Kısaya yapılan baskılardan sonra bende de alışkanlık olmaya başladı yavaş yavaş. Tam saha baskı olduğunda topla bağlantımı kaybetmemeye çalışıyorum. Pozisyon kendiliğinden oluşuyor zaten" şeklinde konuştu.

"Sezon sonunda gelecekle ilgili kararımı vereceğim"

Son olarak hedefleri hakkında konuşan 24 yaşındaki oyuncu, "Öncelikle ilk hedefim pandemi sürecinden sonra şu anki mevcut kadroda yerimi sağlamlaştırıp süreyi almak. Bunun için elimden geleni yapıyorum ve karşılığını da almaya başladım. Adım adım gitmek istiyorum. İyi bir sezon geçirdikten sonra sezon sonunda gelecekle ilgili kararımı vereceğim" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu sezonki performansı

Ayberk Olmaz, Beşiktaş karşısında 12 sayı ve 6 ribaund ile oynadı.

24 yaşındaki oyuncunun bu sezon forma giydiği karşılaşmalardaki performansı ise şu şekilde:

Anadolu Efes performansı

  • 2 sayı 3 ribaund 1 blok

OGM Ormanspor performansı

  • 4 sayı, 1 ribaund, 1 blok

Ayberk Olmaz kimdir?

  • Doğum Tarihi: 8.6.1996
  • Doğum Yeri: Edirne, Türkiye
  • Pozisyon: Forvet/Pivot
  • Boy: 2.10 cm

Kariyerine 2013 yılında başlayan pivot oyuncu, 2014-15 ve 2015-16 sezonunu TED Ankara Kolejiler formasıyla geçirdi. 2016-17 sezonu öncesinde İBB Spor Kulübü ile anlaşan Ayberk, kariyerinin ilk önemli sürelerini de burada Ertuğrul Erdoğan’ın yönetiminde aldı. 2016-17 sezonunda ligde 16 maçta görev yapan oyuncu ortalama 9.2 dakika süre alırken 2.1 sayı ve 1.8 ribaund ortalamaları tutturdu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler