Milli sporcu Aydan Karakulak, yeni madalyalar kazanmak istiyor

13.12.2017 - 11:34 | Son Güncellenme: 13.12.2017 - 11:34

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde bronz madalya alarak Türkiye’ye bir ilki yaşatan Aydan Karakulak, Snowboard Dünya Kupası'na katılarak yeni madalyalar getirmeyi hedefliyor. Karakulak, hedeflerini ve planlamalarını anlattı.

İlk Türk sporcu unvanını elde etmişti

Erzurum'da geçen şubat ayında düzenlenen EYOF 2017'de snowboard kızlar büyük slalomda üçüncü olarak kürsüye çıkan Aydan, EYOF kış organizasyonlarında madalya kazanan ilk Türk sporcu unvanını elde etti.

Gelen başarılarla beraber hedeflerinin de büyüdüğünü anlatan Aydan, yaptığı açıklamada, her zaman ve her yerde ülkesini en iyi derecede temsil etmek istediğini aktardı.

Sıkı bir çalışma döneminden geçtiğini vurgulayan Aydan, bu ay Erzurum'da düzenlenecek puan toplama yarışını en iyi şekilde tamamlayıp, mart ayında Erciyes'te düzenlenecek Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Snowboard Dünya Kupası'na katılma hakkını elde ederek kendinin ve ülkesinin adını dünyaya duyurmayı istiyor.

Snowboard sporcusu olarak 3 yıldır milli takımda yer aldığını hatırlatan Aydan, ülkesine yaşattığı gururu sürekli hale getirip yeni madalyalar kazanmayı hedeflediğini söyledi.

“Hedefim ilk 16’ya girmek”

Aydan, her zaman üstüne koyarak en iyi dereceleri elde etmek istediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"EYOF 2017'de üçüncü oldum. 16 yıl sonra ilk defa madalya getirdim. Bunun gururu var. Mutluyum. Tabii ki bunlarla beraber hedeflerim de büyüdü. Geçen sene World Cup'ı 2 puanla kaçırdım. Bu seneki hedefim dünya kupası. Toplam 3 Avrupa yarışımız var. İnşallah birincilik ve ikincilik getirirsem buradaki dünya kupasına gireceğim. Hocalarımızın, federasyonumuzun ve kulübümün emekleri benim üstümde çok büyük. Hedefim, çok sayıda ülkenin arasında Türk bayrağını dalgalandırmak ve ilk 16'ya girmek."

“Sıkı bir şekilde çalışıyoruz"

Rakiplerinin önüne geçmek için çok çalıştığının altını çizen Aydan, şöyle devam etti:

"Milli takımda yazın 2 kamp geçirdik. Avrupa'ya gittik. 2 hafta boyunca rakiplerimizle sürekli antrenman yaptık. Sürekli aynı ortamda olduk. Çünkü onlar 12 ay boyunca antrenman yapıyorlar. Biz de 3 ay boyunca burada sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Eksikliklerimizi telafi etmek için yurt dışına gidiyoruz. İnşallah bundan sonraki World Cup'ta adımdan söz ettireceğim çünkü çalışıp emek sarf ediyoruz. Snowboard kolay bir şey değil. Hedeflerimizi daha büyük tutuyoruz. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da ülkemizi en iyi şekilde temsil ederim. Yine oradan bir madalya getirip adımı tarihe yazdırmak isterim."

Senin için hazırladığımız haberler