Aydın’da koronavirüs vaka, ölü ve tedavi edilen hasta sayısı kaç?

31.03.2020 - 20:48 | Son Güncellenme: 31.03.2020 - 20:50

Aydın’da koronavirüs vaka sayısı kaç? Ülkemizde etkisini gösteren koronavirüs için vatandaşlar Aydın vaka ölüm tedavi sayısını merak ediyor. Vatandaşlar, il il corona virüsü vaka sayısı araştırmaları yapıyor. Peki Aydın’da koronavirüs hasta sayısı kaç tane? İşte detaylar…

Aydın’da koronavirüs vaka, ölü ve tedavi edilen hasta sayısı kaç?

Aydın koronavirüs vaka sayısı haberimizde.. Türkiye, yeni tip koronavirüse karşı önlem almaya devam ediyor. Öte yandan vaka sayısı ise yükselerek devam ediyor. Vatandaşlar ise il il corona virüsü vaka sayısı araştırmalarını sıklaştırdı. Peki Aydın’da koronavirüs hasta ölü ve iyileşen tedavi sayısı kaç tane? işte Aydın corona vaka sayısı

Aydın nüfusu:

Nüfus: 1.097.746

3 NİSAN 2020

Aydın vaka sayısı: 20

4 Nisan 2020

Aydın vaka sayısı: 20

Türkiye'deki koronovirüs vakalarının görüldüğü haritaya göre Ege Bölgesi’ndeki toplam 6 ilin 73 ilçesinde vakaya rastlandı.

Aydın'da 11 ilçede toplam 20 vaka tespit edilirken 2 kişi ise hayatını kaybetti. Bozdoğan, Çine, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı ve Kuyucak'ta ise şu ana kadar vakaya rastlanmadı.

1 MAYIS 2020

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüs nedeniyle bugüne kadar Aydın'da 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs ile ilgili Aydın'daki rakamları açıkladı. Vali Köşger, Nisan ayı sonu itibari ile Aydın'da 99 pozitif vaka görüldüğünü söyledi. Köşger, 56 kişinin hastanede yatarak, 14 kişinin ise evlerinde karantina alınmak sureti ile toplamda 70 kişinin tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuştuğunu kaydetti. 20 kişinin ise hastanede tedavisinin devam ettiğini belirten Köşger, "Bugün sabah itibari ile entübe edilen bir hastamız da entübe olmaktan çıkarak normal odaya alındı. Maalesef bugüne kadar Aydın'da 5 vatandaşımız koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Yoğun bakımda ise cüzi sayıda vatandaşımız var" dedi.

8 MAYIS 2020

Adnan Menderes Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör, yeni tip Koronavirüs Kovid-19'un kalp ve damar hastalığı olan 65 yaş üstü vatandaşları nasıl etkilediğini anlattı. tvDEN'de gazeteci Ayşe Yılmaz'ın sunduğu Sağlık Vakti'nde konuşan Güngör, " Koronavirüs en çok kalp damar hastalığı olanları etkiliyor. Bu durumda yapılması gereken en önemli şey hastaların sorun yaşamaya başladıklarında acile başvurmalarıdır. Evde kalsalarda mutlaka hareket etmeliler, beslenme uyku düzenine dikkat etmeliler." dedi.

Doç. Dr. Hasan Güngör, koronavirüsün yayılmaya başlamasıyla birlikte hastalar üzerindeki etkilerini ve sürecin nasıl yürütüldüğünü anlattı. Türkiye'nin pandemi ile mücadelede başarılı olduğunu da kaydeden Güngör, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

"Yeni tip Koronavirüs ile ilgili Çinden bize gelen verilerde ölüm oranlarına bakılarak 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı. Çoğunlukta zaten hipertansiyon vardı. Yandaş hastalığı olanlar ve gençleri de etkilediği ortaya çıktı ancak çoğunluk kronik hastalığı olanlar oldu.Korona ile beraber en çok etkilenenler akciğer ve kalp hastaları oldu.Ciddi kalp kası iltihabı oluşturdu. Direk kalbe saldırıyor. Kalbin kasılmasını engelliyor ve ciddi sorunlar ortaya çıkıyor. Bir diğer korktuğumuz durum ise toplar veya atar damarlarda pıhtı oluşmasıdır. Garip garip yerlerde oluşan pıhtılar yine başka hastalıklarla da benzerlik göstermeye başladı. Mesela çocuklarda görülen kavasaki hastalığında olduğu gibi. Ölümlerin çoğu genelde entübe olanlarda oldu. Kalp hastalığı olanların daha çok öldüğü gözlemlendi. 65 yaş üstü grubun en çok bu sebeplerle etkilendiği gördük.

8 MAYIS 2020

Balıkesir Valisi koronavirüs rakamlarını açıkladı!

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Trafik Haftası ile ilgili katıldığı etkinlikte Covid-19 salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Balıkesir’de vaka ve ölüm sayılarında düşüş olduğunu belirten Yazıcı, hastalığın tam olarak geçmediğini ifade ederek, vatandaşların belirlenen kurallara sıkı sıkıya uymasını istedi.

Vali Ersin Yazıcı Covid-10 pandemisi sonrasında Balıkesir’de gerçekleşen vaka ve ölüm sayıları hakkında bilgiler verdi. Vali Yazıcı şu an itibariyle Balıkesir’de 800 civarında koronavirüs vakasının bulunduğunu ifade ederek, hayatını kaybedenlerin de 56 olduğunu bildirdi. Covid-19 nedeniyle 68 kişinin hastanede yattığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı 17 kişinin yoğun bakımda olduğunu ve bunların da 4’ünün entübe olduğunu kaydetti.

“Balıkesir’de 800 vaka, 56 can kaybı var”

Vali Yazıcı, Balıkesir’deki koronavirüs vaka ve ölüm sayısıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Balıkesir’de pozitif vakamız 800 civarında, ne yazık ki kaybımız da 56. Bir sorunumuz yok şu an. Covid-19’la ilgili yatan hasta sayımız sadece 68 kişiydi dün. Bugün de henüz rakamları almadığım için bilmiyorum. Yoğun bakımda sadece 7 tane hastamız var, 4 tane de entübe var. Dolayısıyla yoğun bakım ünitelerimizde ve hastane koşullarında herhangi bir problemimiz yok. 800 vakamızın 670-680 tanesi tedavi oldu ya da ayakta tedavisi devam ediyor. Dediğim gibi sadece 68 kişi hastanemizde yatıyor. Dolayısıyla Balıkesir olarak özellikle son 10 gündür günde 3-5 vaka, maksimum 10 vakayla adeta yatay bir seyir noktasına geldik. İnşallah böyle devam ederiz” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler