Aydınus'tan şok sözler: "Selaları okunuyor!"

09.03.2019 - 08:39 | Son Güncellenme: 09.03.2019 - 11:39

Aydınus'tan şok sözler: "Selaları okunuyor!"

Yardımcısı Yusuf Bozdoğan'la girdiği diyaloğun ardından PFDK'ya sevk edilen Fırat Aydınus'un, geçmişte söylediği iddia edilen sözler tekrar gündeme geldi.

Akşam'ın haberine göre şu 3 vukuat hakem Fırat Aydınus’un başını derde soktu:

1- Antalya’daki testler sırasında dönemin bazı MHK üyelerine “Benim koşup koşmamam önemli değil. Siz benim sayemde görevdesiniz” ifadelerini kullandı.

2- Tüm Süper Lig hakemlerinin hazır bulunduğu toplantıda, dışarıdan duyulan sela üzerine, ‘MHK’nin selası okunuyor” söyleminde bulundu ve tepki çekti.  

3- Malatya-Başakşehir maçından sonra yardımcısı Yusuf Bozdoğan ile küfürlü tartışma yaşadı. Eğer PFDK’dan 3 aylık ceza çıkarsa hakemlik kariyeri bitecek. 

Süper Lig’in tecrübeli hakemi Fırat Aydınus, 24. haftada oynanan Malatya-Başakşehir maçı sonrası yardımcısı Yusuf Bozdoğan ile yaşadığı küfürlü tartışma nedeniyle bir kez daha spor camiasının gündemine oturdu.

Bu olaydan sonra Fırat Aydınus, PFDK’ya sevk edildi. PFDK’dan 3 ay ceza çıkması durumunda Ekim ayında 46 yaşına basacak tecrübeli ismin hakemlik kariyeri bitecek. 

MHK da disiplin soruşturması bitine kadar Fırat Aydınus’a görev vermeyecek. Aydınus’un bu sezon vukuatları sadece bununla bitmiyor. 

İşte MHK kulislerinde konuşulan iddialar: 

Aydınus’un bu sezonki ilk vukuatı devre arasında Antalya’da yapılan kampta gerçekleşti.  

Testler sırasında Yusuf Namoğlu döneminde görev alan MHK üyelerinin de bulunduğu ortamda Fırat Aydınus, “Benim koşup koşmam önemli değil. Siz benim sayemde görevdesiniz” ifadelerini kullandı. 

Bu söylemler sonrası ligin ikinci yarısındaki ilk karşılaşması 10 Şubat’taki Göztepe-Alanyaspor karşılaşması oldu. 

Bu olay dönemin başkanı Yusuf Namoğlu’nun tepkisine neden oldu. 

Emekliğe hazırlanan Aydınus’un son vukuatı ise Yusuf Namoğlu’nun görevi bırakmasına yakın zamanda gerçekleşti. 

Hakemlerinin hazır bulunduğu bir ortamda dışarıdan duyulan sela sonrası Aydınus, ‘MHK’nin selası okunuyor” ifadelerini kullandı. 

Bu söylemlerle MHK ile Fırat Aydınus arasındaki ipler tamamen kopma noktasına geldi. Bazı hakemler de Aydınus’un bu tavırlarından rahatsız. 

Bu olaylar sonrasında hakemler arasında ayrışmalar daha da göze çarpmaya başladı. 

Yeni MHK yönetimi de yaşanan bu olaylardan dolayı çok rahatsız.

Senin için hazırladığımız haberler