Ayhan Akman: Galatasaray şampiyonluk yolunda % 60 önde

19.03.2018 - 15:26 | Son Güncellenme: 19.03.2018 - 15:26

Ayhan Akman: Galatasaray şampiyonluk yolunda % 60 önde

Galatasaray'ın eski futbolcusu ve Igor Tudor döneminde yardımcı antrenörlük görevi yapan Ayhan Akman, Fenerbahçe - Galatasaray derbisi özelinde gündemi ve Başakşehir - Beşiktaş maçını değerlendirdi. 

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Akman şunları ifade etti

'Enes, Cenk Tosun ve Cengiz'in performansı...'

"Bu hafta sonu Enes ve Cenk Tosun'un başarılı bizleri de çok mutlu etti. Bu oyuncularla birlikte Cengiz tabii çok iyi gidiyor. Bu Avrupa piyasasında Türk oyuncuların iyi bir imajı yoktu ama bu arkadaşların performansları diğer arkadaşların önünü açabilir"

"Cengiz çok genç bir arkadaşımız. Çok iyi oyuncular ve teknik adamlarla çalışıyorlar. İnşallah daha büyük takımlarda onu izleme şansımız olur"

'Fizik olarak Beşiktaş'ı fit görmedim'

"Tudor ile konuştuk. Genel olarak Beşiktaş'tan daha iyi bir performans bekliyordum. Fizik olarak Beşiktaş'ı fit görmedim. Beşiktaş'ın belki Şampiyonlar Ligi'ndeki yıpranmışlığı sorun oldu. Mental yorgunluk hissediliyor. "

"Beşiktaş'ın daha dominant oynamasını bekliyordum. Rakip 10 kişi kalmasına rağmen etkili olamadı. Beşiktaş'ın yaşlı bir takım olduğunu belirtmek lazım. Bu oyuncuların uzun süre oynuyorlar. Zaman zaman bu mental düşüşler hissediliyor"

'Adebayor dün gece büyük bir performans gösterdi'

"Başakşehir takımından da bahsetmek lazım. Başakşehir bu maça biraz daha dinlenerek çıktı ve 10 kişi kalmasına rağmen savunma anlamında eksikliği hiç hissettirmeden oynadılar"

"Adebayor büyük bir performans gösterdi. Çok mobil, hareketli dün gece herşeyi yaptı diyebilirim. Gomis mesela bir ceza sahası oyuncusu ama Adebayor bir takım oyuncusu"

'Arda tabii Galatasaray'a gelmek istiyordu ama şartlar...'

"Arda Turan, Tudor ve Emre Belözoğlu ile dünkü maçta karşılaştık sohbet ettik. Arda tabii Galatasaray'a gelmek istiyordu ama şartlar uygun olmadı"

"Ligin bitime çok az kaldı. Tudor adına konuşmak doğru olmaz ama hocanın Türkiye planları her zaman kafasında var. "

'Alamadığımız oyuncular oldu Asamoah, Konoplayanka...'

"Tabii yaş ortalaması üzerinde konuştuğumuzda şunu söylemek lazım. Bazen oyuncuları transfer etmek kolay olmuyor. Bizimde sezon başı alamadığımız oyuncular vardı Asamoah, Konoplayanka gibi isimler vardı"

'Pozisyon itibariyle ve oyun anlamında Galatasaray'ın galibiyeti hak ettiğini söylemek lazım'

"Pozisyon itibariyle ve oyun anlamında Galatasaray'ın galibiyeti hak ettiğini söylemek lazım. Kadıköy deplasmanında bunlardan fazla pozisyon bulmak zor. Sonuçta olmadı ama Galatasaray için bir puan kötü olmadı. Burada 6 puanlık farkı korumak önemli"

'Fernando'nun dönüşü çok önemliydi'

"Fernando'nun dönüşü çok önemliydi. Onun dönüşü ile Galatasaray orta alanı hakimiyeti altına aldı. Galatasaray daha önce bu eksiği yaşıyordu. İdeal yakın bir 11 ile sahaya çıktı ve hak ettiği şekilde ayrıldı"

'Galatasaray %60 şampiyonluk yolunda daha önde'

"Galatasaray'a en yakın takım Başakşehir ve bu iki takım Galatasaray'ın sahasında oynayacak. Galatasaray iç sahada zaten ligin en iyi takımı. Başakşehir çok iyi bir takım. "

"Beşiktaş ağırlığını lige verecektir. Beşiktaş kalan maçlarda da yüksek performans gösterecektri. Fenerbahçe belki biraz dışarda kaldı diye düşünüyorum. Fikstür ve oyun olarak Galatasaray bir tık önde. Galatasaray %60 şampiyonluk yolunda daha önde diyebiliriz. Ligde makas azaldı. Bu nedenle hakem hatalarının az olacağı hem şampiyonluk, hem düşme hattında önemli maçlar var. Sakatlık, belasız bir dönem geçer umarım"

Senin için hazırladığımız haberler