Kocaman: "Azgın bir azınlık var..."

01.02.2020 - 20:05 | Son Güncellenme: 01.02.2020 - 17:08

Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldıkları maç sonrasında açıklamalar yaptı. Kocaman, savunma futbolu oynattığı gerekçesiyle yapılan eleştirilere yanıt verdi. Deneyimli teknik adam çarpıcı ifadeler kullandı.

Aykut Kocaman: "Azgın bir azınlık ağzımdan çıkacakları bekliyor"

Kocaman, "Rakibimiz gibi görünen bir takımdan puan almak kötü bir sonuç değil. Konyaspor olarak savunma problemini atlatsak aslında hücum futboluna döneceğiz. Bitmek bilmeyen bir hücum futbolu sevdamız var. Türk futbolunun hali ortada. Azgın bir azınlık var. Benim ağzımdan çıkacakları bekleyip bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu oyun, bir bütündür. Bunun bence böyle bilinmesinde fayda var" ifadelerini kullandı.

Aykut Kocaman basın toplantısında neler söyledi?

Hem Konyaspor hem de Antalyaspor'un bu mücadeleden galip gelse dahi içinde bulundukları durumdan kurtulamayacağı düşüncesinde olduğunu dile getiren Kocaman, "Ama ciddi psikolojik destek verecekti. Biz de yükselen oyun grafiğimizle, mücadelemizle, uyumumuzla galibiyeti istedik. Oyun da bu şekilde cereyan etti. İlk yarıda biraz daha üstün oynadık. Antalyaspor duran toplarla üstümüze geldi. Sahadaki yerleşim, oyun akışında biz üstündük” diye konuştu.

Aykut Kocaman'dan hakeme eleştiri

Maçın hakemini Halis Özkahya'yı da eleştiren Kocaman, “Hakem ve VAR ilişkisindeki acayiplikler son zamanlarda sürekli bizim başımıza geliyor paranoyasında değilim ama bu acayipliklerin başına gelenlerin başında geliyoruz. İptal edilen golü anlamak mümkün değil, ofsaytın mantığına da uymuyor. Atılan gol, çizgiden çıkan topa baktığımızda genel anlamda gol arayan bizdik” ifadelerini kullandı.

Aykut Kocaman: "İki taraf da memnun değil"

İkinci yarı oyun üzerindeki baskılarını arttırdıklarının altını çizen Aykut Kocaman, “Antalyaspor bize hızlı ataklarla karşılık vermeye çalıştı. İkinci yarıda skoru değiştirme adına kırılma olmadığını söyleyebilirim. Kolay pozisyon olmadı, her oyuncu her topa hamle yaptı. Yakaladığınız pozisyonlardan maksimum verim almalısınız. Biz bunu başaramadık. İki tarafın da 0-0’lık skordan çok mutlu olduğunu söylenemez” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler