Aykut Kocaman, idealindeki takımı anlattı! Bursaspor maçı sonrası net sözler!

08.12.2017 - 17:14 | Son Güncellenme: 08.12.2017 - 17:14

Aykut Kocaman, idealindeki takımı anlattı! Bursaspor maçı sonrası net sözler!

"Bu şekilde devam etmek bize faydalı olacak"

Belki maç için bir durum değerlendirmesi yapmak gerek. Öne geçme ihtimalimizin olduğu bir maçtı. İki takımın yapısından ötürü bunu söylüyorum. Zaten yapabileceğimizi gördük, sonrası da önemliydi. Öne geçmeyi başardık. Belki 2-3 dakikalık bir oyunu kontrol etme durumu hissettik ve kendi oyunumuza devam ettik.Doğru şekilde başardık. En büyük kazanım buydu. Bu şekilde devam etmek bize faydalı olacak.

"Rakibin neler yapabileceğini biliyorduk"

Bunu yaparken ligin organizasyon açısından, sahada ne yaptığını bilen, dönüşleri kuvvetli bir takımla oynadığımızı biliyorduk. Kendi sahalarında oynadılar. Kazanmayı başarırlarsa bizim de üstümüze çıkma durumları vardı. Bizim için en büyük kazanım buydu.

"Çok değerli bir galibiyet oldu"

Oyunu bizim daha fazla kontrol etmemiz ihtimali yüksek görünüyordu. Hem tutkulu, hem de coşkulu bir taraftar vardı. Basit hatalar yaparsak oyun dengemiz bozulur demiştik. Top kayıpları sebebiyle böyle bir durum oldu. Sonra kontrolü elimize almaya çalıştık. Biraz pozisyon kayıpları yaşadık, ataklara çeviremedik. Etkili değildik. İkinci yarı bunun üzerine konuştuk. Rakip üzerimize geldi. Fakat daha sonrasında kontrolü ele aldık. Yapmak isteyip yapamadıklarımızı gerçekleştirme fırsatı yakaladık. Böyle bir dönemde çok değerli bir galibiyet oldu.

Oyuncuya dayalı değil, sistem takımı...

İyi bir takım görüntüsü veriyorsak memnuniyet verici. Ama benim beklentim bir adım daha yukarıya çekmek.bunu yapabilecek bir oyuncu grubuna sahibiz. Oynamayan 4-5 oyuncu var. Ama zaten lig uzun bir maraton. Sakatlık, maç trafiği, form durumu oluyor. Kişilere bağlı olmadan bir düzen takımı olmalıyız. Türkiye’deki antrenörler için düzen kurmak en zor aşama. Düzen dediğimiz yerlerde bazı fedakarlıklar gerekiyor. Ama tahammül yok. Sıkıntılar yaşıyorsunuz bu dönemlerde. Kim oynarsa oynasın aynı şeyleri yapan bir grup haline gelmek istiyorduk. Şu anda tam o seviyede değiliz ama oraya doğru gidiyoruz.

"Bu maçın bize büyük katkısı olacak"

Bu maç çok önemli bir virajdı. Rakibin durumundan ötürü böyle söylüyorum. Karabük ve Konyaspor maçları var. Bu maçın bize büyük katkısı olacağını söyleyebilirim.

Kocaman basın toplantısında ise şöyle konuştu:

Harika bir futbol atmosferi vardı. Güzel maç oldu. İki takım da arzulu, güzel futbol ortaya koydu.Taktik anlamda,modern futbol anlayışı içinde iki takım doğru işler yaptı. Gol yollarında iki takım da sıkıntılar yaşadı. Bizim için son derece önemli bir 3 puan oldu. Bu maçın zor geçeceğini biliyorduk ama burda kazanmak gerçekten çok çok önemliydi. Son derece tutkulu ve arzulu bir seyirci topluluğu vardı. İlk yarı Bursaspor etkiliydi, 2.yarı ise birşeyler yapma ısrarları sonrasında meyvelerini aldık.

"Şampiyon olacağız demeye devam edeceğim"

Belki de bu akşam zorlanmadan kazanabileceğimiz maç olabilirdi. Bu akşam kesinlikle seyircinin yabancı maddeleri sahaya atmasını kabul etmiyorum. Doğru oyun oynatmayı oyuncularıma devamlı aktarmaya çalışıyorum.

Bursaspor Başkanının futbolla ilgili değerlendirmesi böyleyse, değerlendirmesini bir daha değerlendirmesinde fayda var. Ben takımımın her zaman şampiyon olacağını söylüyorum ve söylemeye de devam edeceğim. Maç sonunda sakatlıklar olabiliyor, Jansen’in sakatlığı ile ilgili durumu adına yarın her şey net bir şekilde ortaya çıkar.Umarım ciddi bir durum yoktur. Ligin ikinci yarısında daha iyi bir Fenerbahçe’nin sahada olacağını düşünüyorum.

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, 1-0 kazandıkları Bursaspor maçı sonrası yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu. Kocaman, kazandıkları için mutlu olduklarını ve ilerleyen haftalarda çok daha iyi duruma gelebileceklerine dikkat çekti.

Kocaman’ın yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

"Volkan reaksiyon göstermemeliydi"

Taraftarın ne bulursa sahaya atma lüksü yok ama futbolcunun da reaksiyon göstermemesi gerekiyor.Bu akşam Bursaspor seyircisi gerçekten müthişti. Hiç susmadan 90 dakika takımlarına destek verdiler.

Video - Aykut Kocaman'ın basın toplantısı

Senin için hazırladığımız haberler