Aykut Kocaman: "Sonuçta 1 puan 1 puandır"

18.05.2019 - 01:47 | Son Güncellenme: 18.05.2019 - 01:47

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Kasımpaşa evinde Atiker Konyaspor’u ağırladı. Müsabaka 1-1 eşitlikle sonuçlandı. 

Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman maç sonu yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Kocaman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Sonuçta 1 puan 1 puandır"

Fena bir oyun olmadı. Kasımpaşa'da antrenör değişikliğinden sonra olağan durumlardan biri olan enerji artışı ve gayret gösterme çabası olacaktır. Buradan kazanarak gitmek lazımdı. İki takım da durumlardan dolayı kazanmak için her şeyi yaptılar. Kasımpaşa'nın etkili hücum girişleri oldu. Sıkıntıları son vuruşlarda oldu. Biz önce kontrolü ele aldık, sonra etkili ataklara götürmeye başladık. İkinci yarıda yine daha fazla ortalarla geleceklerdi. Pas trafiğimizi artırdık ancak bizim ve Kasımpaşa'nın eşleştirmesine bakıldığında oyun kontrolü daha fazla Kasımpaşa'daydı. Ceza sahası çevresine getirdiğimiz topları ceza sahası içindeki oyuncularla buluşturmada sıkıntı çektiler. Sonuçta 1 puan 1 puandır.

"Kafamızda 6. sıradaki yerimizi koruma"

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Atiker Konyaspor, deplasmanda karşı karşıya geldiği Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kasımpaşa’da Mustafa Denizli’nin ayrılmasıyla oyuncuların gerçekleşen değişiklikten dolayı yüksek bir enerji gösterdiğini vurgulayan Kocaman, “Maç öncesi çok tecrübeli bir antrenör Mustafa Denizli ayrıldı. Her takımda olduğu gibi oyuncular da olan değişiklikten dolayı enerji artışı olma ihtimali vardı. Bugünkü maçta da Kasımpaşa’nın son dönemdeki sıkıntılı periyodunu enerji artışıyla sona erme ihtimali gözüküyordu. Sezon sonuna gelinirken Kasımpaşa’nın sıralamadaki rahatlığı sebebiyle onlar için biraz itibar maçı gibi gözüküyordu. Kafamızda 6. sıradaki yerimizi korumak, son haftaya kazanarak girmek ve diğer taraftan da üzerimizdeki Malatyaspor’u acaba kazanırsak yakalar mıyız düşüncesi vardı. Dolayısıyla iki takım için de açık, kendi oyunlarını kabul ettirmeye çalıştıkları bir oyun oldu” şeklinde konuştu.

"Kasımpaşa daha pozisyona giren taraftı”

Kocaman, lacivert-beyazlı ekibin oyunun genelinde daha fazla pozisyona giren taraf olduğunu ifade ederek, “İki takımın oyun tarzından topun bizde olma ihtimali gözüküyordu. 10 - 15 dakika yüksek enerjiyle başladılar. Bu dönemi geçirdikten sonra kendi oyunumuzu yansıttık. Oyunun kontrolünü ele aldık. Bireysel toplarla, zaman zaman savunma arkasına atılan toplarla gelmeye çalıştılar. Öne geçtik geçtikten sonra kendi oyunumuzla bitirmeye çalıştık. İkinci yarı baskı kurmak istediler. Mutlaka 2’yi bulmamız gerekiyordu. İkinci yarının 5-10 dakikalık bölümünde sert geldiler. En sıcak atakların olduğu dönemde golü buldular. Oyunun kontrolünü biz ele aldık. Kendi tarafından baktığında Kasımpaşa daha fazla pozisyona giren taraftı. Bizim için en büyük eksik üçüncü bölgeye getirdiğimiz toplara son paslardaki tercihlerimiz ve hatalarımız. Zaman zaman da kalite düşüklüğümüz, maçın bizim adımıza beraberlik olmasına neden oldu” açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler