Aykut Kocaman'dan Ali Koç ve Alex sözleri: "Ağırıma gidiyor"

Akın Ungan
27.01.2022 - 14:44 | Son Güncellenme: 27.01.2022 - 20:40

Aykut Kocaman, Süper Lig gündemi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Alex de Souza hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Aykut Kocaman ne dedi? İşte detaylar...

Aykut Kocaman'dan Ali Koç ve Alex sözleri: "Ağırıma gidiyor"

Türk futbolunun önemli teknik direktörlerinden Aykut Kocaman, katıldığı spor programında çarpıcı konuşmalar gerçekleştirdi. Son olarak Medipol Başakşehir'i çalıştıran tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Sarı-Lacivertliler'in efsane futbolcusu Alex de Souza ile ilgili açıklama yaparken, Süper Lig ve ülke futbolunun gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

"Büyük takımlar küme düşmeyle ilgili sorun yaşayacak"

Süper Lig'de gelinen nokta açısınından değerlendirmelerini aktaran tecrübeli teknik adam, "Bu durumun olacağı önceden belliydi. Hep beraber aynı otobüste çarpacağımız yere doğru gidiyoruz. Böyle giderse belki de Süper Lig'de 7. şampiyon çıkacak. Belki büyük takımlar küme düşmeyle ilgili sorun yaşayacak." ifadelerini kullandı.

"Ben bunlara futbolun virüsleri diyorum"

Aykut Kocaman, "Bizim içimizdeki en büyük sorun; ölçümler yapmadan çok korkak ya da çok cesur çıkarımlar yapanlar var ya... Ben bunlara futbolun virüsleri diyorum. Ölçümleme yapmak çok çok önemli. Geçiş döneminde yerli hocaların, yapılanma dönemlerinde ise yabancı da olur yerli de olur tecrübeli isimler olmalı." şeklinde konuştu.

"İkinci hiç konuşulmuyor"

Kocaman, temel problemi açıkladı. Başarılı çalıştırıcı, "Ben şuna inanıyorum; o gün de şöyleydi. 32 maç oynanmıştı. Fenerbahçe ve Trabzonspor çok iyi başarı sergilemişti. Biz şampiyon olmuştuk. Fakat temel problem şu ülkemizde birinci ödüllendiriliyor fakat ikinci hiç konuşulmuyor." dedi.

"Hala futbolu öğrenemedim"

Futbolda öğrenilecek çok şeyin olduğuna vurgu yapan Aykut Kocaman, "7 yaşından beri futbol oynamışım, hayatımı bundan kazanmışım ama hala futbolu öğrenemedim." ifadelerini kullandı.

"Çok ağırına gidiyor insanın"

Ali Koç hakkında konuşan tecrübeli teknik adam, "Ben ayrıldıktan sonra Ali Koç'un benimle ilgili yaptığı şeyler, çok ağırına gidiyor insanın. Ben, kendi halinde yaşayan bir insanım. Beni, herhangi birisiyle çarpıştırmanın bir anlamı yok." sözleri ile tepkisini gösterdi.

"Alex ile Aykut Kocaman'ı karşı karşıya getirmenin ne faydası var?"

Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Alex de Souza'nın, en büyük katkıları kendisinin Fenerbahçe teknik direktörlüğü yaptığı dönemde verdiğini vurgulayan Kocaman, "Alex ile Aykut Kocaman'ı karşı karşıya getirmenin, Fenerbahçe'ye nasıl bir katkısı olabilir? Alex en fazla benim zamanımda oynamış. En fazla golü benim dönemimde atmış. Rakamlar ortada. Ben art niyetli olsam, nasıl olacak böyle bir şey? Bunların hepsi, 'organize bir çete tarafından' çok planlı bir şekilde, sürekli ortaya getiriliyor." şeklinde konuştu.

"12 Mayıs'ta bizim şampiyon yapılma ihtimalimiz yüzde kaçtı?"

2011/12 sezonunda Galatasaray ile girilen şampiyonluk yarışının kaybedilmesi hakkında konuşan teknik direktör, "12 Mayıs'ta bizim şampiyon yapılma ihtimalimiz yüzde kaçtı? O kadar darbe vurdukları bir camianın hem kupayı, hem ligi kazanmasına izin verirler miydi sanıyorsunuz?" dedi.

12 Mayıs 2012'de ne oldu?

Fenerbahçe ve Galatasaray, 12 Mayıs 2012 tarihinde Kadıköy'de, Süper Final adı verilen şampiyonluk mücadelesine çıktı. Fatih Terim ve ekibine şampiyon olmak için beraberlik yetiyordu. Şükrü Saraçoğlu'nda 0-0 biten maçın ardından Galatasaray şampiyonluğunu ilan etti.

Derbinin ardından polis ile taraftar arasında büyük olaylar yaşandı. Onlarca kişi gözaltına alınarak, tutuklanırken, 48 kişiden 46'sı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ediz Bilal Yakışan ve Hasan Cem Çiçek'in ise benzin istasyonunun önünde polis arabası yakma şüphesiyle, tutuklu olarak yargılanmalarına karar verildi.

Yokum dedi!

Ali Koç'un, yeni sezonda teknik direktör veya sportif direktör olarak kendisine teklif sunması durumunda cevabının ne olacağını açıklayan Aykut Kocaman, "Ben, Fenerbahçe'deki bu denklemin içinde yokum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler