Aykut Kocaman'dan flaş Ozan Tufan yorumu!

23.12.2017 - 19:39 | Son Güncellenme: 23.12.2017 - 19:39

Aykut Kocaman'dan flaş Ozan Tufan yorumu!

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin deplasmanda Konyaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından yayıncı kuruluşa konuştu. Kocaman, Ozan Tufan ve mücadele hakkında konuştu.

Aykut Kocaman'ın sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

Maç öncesi rakip analizine baktığımızda, maç kurguya yakın geçti. Skorda bir şekilde öne geçeceğimzii tahmin ediyordum. Kalemizde gol görünce direnci arttı rakibin. Maçın ilk 20-25 dakikalık bölümünde; 66 puan alırken, kupayı kazanmaya giderken ki oyununu bize kabul etttirdi. Özelikle sakinleştiren dinlendiren pozisyonlarda rakip savunmaya baskımız azdı. Sahaya yerleştiler bizim oyunu hızlandırmamızı engellediler. 25 dakkadan sonra ritmi artırdık. Önde klasik tipte bir forvetimiz yoktu. Beklediğimiz ölçüde şeyler yapamadık ilk yarıda. İkinci yarıda 60-65'ten sonra izik gücümüzle birlikte skora daha yakın olacağımızı tahmin ettik. 1-0 maçı gibi gözüküyordu. Bariz hatadan gelen golle geriye düştük. Çok fazla fırsat yakaladık ama değerlendiremedik. 35 puan moral verici olacaktı. Kaybettiğimiz avantajlardan biri oldu.

Oyuncularla ilgili karar vermek bu işin zor tarafarlarından bir tanesi. Ozan Tufan konusundan daha önce Topal ve Valbuena için soruluyordu. Bu bizim iç meselemiz. Doğru oluyor, yanlış oluyor ayrn bir mesela. Şeffaflık var ama her şeyin açıklanması gerekmiyor. Bu başka bir seviye. Bir karar veriliyor sonuçta.

Sezonun sonunda bu tip 1 puanlara kazanılmış puan olarak bakılacak. Volkan Demirel'in gol aramaya gidişi şu an maçın genel gidişatında doğru gibiydi"

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maç sonu basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:

"Devre arasına girerken galibiyet yaşamak temel niyetimizdi. Sonuç dışında maçın buraya gideceğini tahmin ediyordum. Rakip kaleciye ve savunmaya baskı yapamayınca Konyaspor çok alışkın olduğu bir oyunu bize karşı oynadı. İlk 25 dakika yeterli baskıyı yapamamamızla geçti. Oyunun kontrolü onlardaydı. İkinci yarı baskıyı hissettirdik ama Giuliano’nun yanına gelen Valbuena’yla daha çok topla oynadık, ancak ceza sahasına girişlerde sorun yaşadık. Beklediğimizden bir tık daha kötü geçti diyebiliriz.

Konyaspor ikinci yarıya daha saldırgan başladı. Sezona damga vuran basit hatalı gollerden birisini yedik ve bizi geriye attı. 55-60’ta yapabileceğimiz baskı, 70. dakikayıı buldu. Baskıyı da sağladık ama istediğimiz sonucu elde edemedik.

Forvetsiz başlama sebebi, bizim iç dünyamızla ilgili bir durum. Bu bir tercihti. Son yarım saatte yapmayı planladığımız baskı, son 20 dakikaya kaldı. Ayağımızdaki top gol olunca son derece yüreklenen bir Konyaspor oldu. Ana problem bu golle başladı."

"Ülkemizde tat-tuz alınan futbol; topu ileriye at, pozisyona gireceğim derken kalende 3-5 tane pozisyon gör, buna tadı tuzu var diyoruz. Ancak başarılı olan pek çok takımlar, son derece planlı oynuyor. Bazen plan tutuyor, bazen tutmuyıor. Takım gayet iyi ilerliyor. Maçları bu düzenli oyunla kazanacağız. Takımda birtakım eksiklikler var ama çok kolay değil. Hem doğru oyuncuyu bulup hem de mali akışı doğru olacak kişilerle yapmamız gerekiyor.

Takımdaki her düzen değişikliği, elde olan bazı şeyleri elden alıyor. Düzen kendi içinde her zaman avantajları getirir.

Oyunu yavaşlattılar, kalecisinden stoperlerine kadar yavaş oynayarak en iyi tercihi yaptılar.

Oğuz Kaan’ın oyundan çıkma sebebi, ilk yarıda yaptığı şey değildi. Bir değişiklik yapmamız gerekiyordu, daha tecrübeli bir ismi tercih ettim."

Video - Aykut Kocaman'ın basın toplantısı

 

 

Senin için hazırladığımız haberler