Aykut Kocaman'dan yayıncı kuruluşa tepki: "Hiçbir oyuncu yedek kalmaktan hoşlanmaz"

12.03.2021 - 21:34 | Son Güncellenme: 13.03.2021 - 00:44

Başakşehir haberleri... Beşiktaş'ın deplasmanda Medipol Başakşehir'i 3-2 yendiği maç sonrası ek sahibi ekipten teknik direktör Aykut Kocaman açıklamalarda bulundu. Kocaman, yayıncı kuruluşun Demba Ba ile ilgili sorduğu soruya da tepki gösterdi. İşte detaylar...

Aykut Kocaman'dan yayıncı kuruluşa tepki: "Hiçbir oyuncu yedek kalmaktan hoşlanmaz"

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in 30. haftasında oynanan maçta Beşiktaş, deplasmanda Medipol Başakşehir'i 3-2 mağlup etti.

"Maçı seyrettikten sonra ucuz bir mağlubiyet oldu"

Karşılaşma sonrası konuşan Aykut Kocaman, "1500 ile 2000 arasında oyunda hareket oluyor. Bunların hiçbirini bir birinden ayırmak mümkün değil. Bugün daha uyumlu bir takım vardı. Şampiyonluğu isteyen daha sahaya iyi yerleşen takım vardı. Biz yeni bir oyun inşa ediyoruz. Acil puanlara ihtiyaç var. Beşiktaş doğal olarak oyunu daha iyi kontrol etti. Ana etken bizden daha iyi oynadılar. Maçı seyrettikten sonra ucuz bir mağlubiyet oldu. Oyunun ilk yarısında biraz fazla tutucu kaldık. Maçın başındaki hızlı hücumlardaki lezzet topun ayağımızda daha az kalmasına neden oldu. 

"Beşiktaş'ın da çevirebilir hali gözükmüyordu"

Topun peşinden koşmaya başladık. Çıkışlarımız azaldı. Oyuna tutunma süremiz azaldı. Devre arasında bunu düzeltebilirdik ama yediğimiz garip gol, kaleye şut olmadan içeri girdi. Dengeleri bir anda değiştirdi. Süreyi ve kaliteyi arttırmamız gerekiyordu, hemen gol geldi ve direncimiz arttı. Beşiktaş geri geldi. Duran toplardaki o pozisyon... Nispeten azalttığımızı düşünüyordum. Bugün tekrar ortada gibi göründü. Beşiktaş'ın da çevirebilir hali gözükmüyordu. Beraberlikle bitme olasılığı yüksekken, garip bir golle yine maçı kaybettik.

"Değiştirmemiz gereken çok şey var"

Değiştirmemiz gereken çok şey var. Takımın genetiği olan 2 yıl önceki pozisyona, düzenli oynayan pozisyona getirmek gerekiyor. Ondan sonra sorun kalmayacak. Takımı kendi genetiğine karşı götürmek lazım

Kocaman'dan yayıncı kuruluşa tepki...

İçeride konuşmaları izledim, hiçbir oyuncu yedek kalmaktan hoşlanmaz. Yayıncı kuruluşun oyuncuya bunu sorduğunuz zaman provokasyon tarafı ağır basıyor. Bizim ülkemiz kötülükleri daha fazla benimsediği için bu çekici gelebilir. Genele ait daha yapıcı olursak, daha iyi olur" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler