Josef de Souza Ankaragücü Olayından Sonraki Açıklaması Hakkında Konuştu

Akın Ungan
29.09.2022 - 17:37 | Son Güncellenme: 29.09.2022 - 17:54

Ankaragücü maçında sahaya girip tekme atan taraftara müdahale eden Josef de Souza, cezayla ilgili konuşurken ayrılık sinyali vermişti. Josef Beşiktaş'tan ayrılacak mı?

Josef de Souza Ankaragücü Olayından Sonraki Açıklaması Hakkında Konuştu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Beşiktaş maçının sonunda sahaya girerek Beşiktaşlı futbolculara tekme atan Ankaragücü taraftarına ilk müdahaleyi Josef de Souza yapmıştı. Bu olayın ardından TFF tarafından 1 maç ceza alan Brezilyalı futbolcu yaptığı basın toplantısında duygusallaşarak, ayrılık sinyali verdi.

Ayrılacağını açıklamıştı

Basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamayan Josef de Souza, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Duygusallaşarak ağlamamın nedeni, ailemle görüşmem ve haksız bir ceza aldıktan sonra verdiğimiz karar. Eminim ki buna benzer bir olay yine olacak ve ben de tekrar aynı tavrı sergileyeceğim. Bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapıp Beşiktaş'ı tekrar şampiyon yapmaya çalışacağız. Ancak gelecek sezon için artık burada kalmak bana bu tür bir olay tekrar yaşanırsa aynı tepki vereceğim için kendimi güvende hissettirmiyor." diyerek Türkiye'den ayrılacağını duyurmuştu.

Ayrılık kararının sebebini açıklayan Josef, "Çünkü biliyorum ki karakterim nedeniyle takım arkadaşlarıma yapılacak saldırganlığı kabul etmeyeceğim ve tekrar ceza alacağım. Bu yüzden kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam, bu söylediğimi kalbimi çok acıtıyor olsa bile." ifadelerini kullandı.

Kazancı: "Duygularıyla hareket ediyor, düşünceleri değişecektir"

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında Josef de Souza'nın ayrılık sinyali ile ilgili "Josef duygularıyla hareket ediyor. Rahatsız oldu uğradığı haksızlıktan dolayı. Bunu tamamen ülkeye ithaf etmiyor ama mutsuz. Performansı ve düşünceleri değişecektir. Ben uzun yıllar burada kalacağını umut ediyorum. Biraz erken." dedi.

Josef ayrılık açıklaması hakkında konuştu

Josef de Souza, Pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbolcu, Ankaragücü maçında aldığı ceza hakkında basın toplantısı düzenlerken, duygusallaşarak ayrılacağını duyurması hakkında konuştu.

İlgini Çekebilir
Josef de Souza: "Türkiye'yi çok seviyorum. Vodafone Park benim evim"
Habere Git

"Tek düşüncem şampiyonluk, sonraki süreç bunun ekseninde gelişir"

Josef, "Duygularımı çok yoğun yaşayan bir insanım. Bunun iyi veya kötü sonuçları oluyor. Ankaragücü maçında yaşananlar beni üzmüştü ama beni asıl üzen şey cezaydı. Hiçbir futbolcu o cezayı almamalı. O anda duyguların yoğunluğuyla o gün çok duygusal konuşmuştum. Benim şu anda en büyük düşüncem, Beşiktaş'ın şampiyon olması. Sonraki süreç, bunun ekseninde gelişir. Benim Beşiktaş'a, Beşiktaş'ın da bana ihtiyacı var. Şampiyon olacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler