Az attı ama öz attı, çok puan aldı

Eren Tuncay
11.05.2021 - 13:19 | Son Güncellenme: 11.05.2021 - 13:24

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Enner Valencia, gol sayısı olarak diğer takım forvetlerinden az gol atsa da attığı gollerin önemi sarı-lacivertliler için çok oldu. İşte Valencia'nın performansı...

Az attı ama öz attı, çok puan aldı

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Sezon başında Fenerbahçe yepyeni kadro kurarken Enner Valencia da transfer edilen oyunculardan oldu. 3 yıllık sözleşme imzalanan Ekvadorlu oyuncu eski teknik direktör Erol Bulut döneminde sağ açık, sol açık ve santrfor bölgesinde oynatıldı.

31 yaşındaki oyuncudan en fazla verim sağ açıkta alındı. Bulut döneminden sonra takımın başına Emre Belözoğlu geçti. Genç çalıştırıcı ile Fenerbahçe ayağa kalkarken Enner Valencia santrforda oynayarak performansı ile fark yarattı.

Enner Valencia’nın maçlarda attığı goller ve alınan skorlar;

  • Fenerbahçe 3-1 Trabzonspor (1 gol)
  • Fenerbahçe 3-1 Ankaragücü (1 gol)
  • Sivasspor 1-1 Fenerbahçe (1 gol)
  • Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe (1 gol)
  • Fenerbahçe 1-1 Antalyaspor (1 gol)
  • Yeni Malatyaspor 1-1 Fenerbahçe (1 gol)
  • Fenerbahçe 3-1 Gaziantep F.K. (1 gol)
  • Fenerbahçe 3-2 Kasımpaşa (2 gol)
  • Fenerbahçe 3-1 Erzurumspor (1 gol)
  • Ankaragücü 1-2 Fenerbahçe (1 gol)

Ekvadorlu oyuncu Kadıköy’de Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü maçta Trabzonspor’u 3-1 yenerken karşılaşmanın ikinci golünü atarak galibiyette büyük pay sahibi oldu. Sarı lacivertliler deplasmanda zorlu Sivasspor mücadelesinde 1-0 yenik duruma düşerken Valencia’nın golü ile 1 puanı kurtardı. Yine Fatih Karagümrük karşılaşmasında sarı lacivertli takım 1-0 öndeyken ikinci golü atarak takımının rahatlamasını sağladı. Fenerbahçe maçı da 2-1 kazanan taraf olmuştu. Sarı lacivertlilerin kendi evinde 1-0 mağlup durumda olduğu Antalyaspor maçında da beraberlik golünü atarak takımının 1 puan almasına etki etti.

Kritik goller

Fenerbahçe’nin Kadıköy’deki Gaziantep Futbol Kulübü maçında skor 1-1 iken takımını 2-1 öne geçiren Valencia maçın seyrini değiştiren oyuncu oldu. Sarı lacivertliler mücadeleyi 3-1 kazanmıştı. Fenerbahçe Ülker Stadı’nda Kasımpaşa’yı 3-2 yenerken maçın ilk ve son golünü atan Enner Valencia yine takımına puan kazandırmayı bildi. Fenerbahçe, Erzurumspor maçında 1-0 öndeyken farkı ikiye çıkararak mücadelenin seyrini değiştirdi. Son oynanan ve Fenerbahçe’nin çok zorlandığı Ankaragücü maçında 1-0 geriden gelinmesine karşın önce Ozan Tufan’ın attığı ilk golün asistini sonra da 90+6. dakikada kafa ile golünü atan Valencia 3 puanı kurtaran isimdi.

20 puan geldi

31 yaşındaki oyuncu 8 maçta attığı goller ile 20 puanı takımının hanesine yazdırılmasını sağladı. Bu sezon Fenerbahçe forması ile Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupasında 33 maçta 12 gol 5 asistlik performans sergiledi. Enner Valencia kısa zamanda Fenerbahçe direktörü Emre Belözoğlu’nun vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler