Azerbaycan GP'de acı çeken Hamilton konuştu: “Sadece dua ediyordum”

Orhan Gülek
13.06.2022 - 21:27 | Son Güncellenme: 13.06.2022 - 21:59

Formula 1 haberleri... Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Azerbaycan GP'de aracının dalgalanması nedeniyle yaşadığı acıyı tarif edemediğini ve yarış bitsin diye dua ettiğini söyledi.

Azerbaycan GP'de acı çeken Hamilton konuştu: “Sadece dua ediyordum”

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 8. ayağı Azerbaycan Grand Prix'sinde, Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen birinci oldu.

Başkent Bakü'nün sokaklarında oluşturulan 6 kilometrelik pistte 51 tur üzerinden gerçekleştirilen Azerbaycan Grand Prix'sine, Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın aracı damga vurdu.

Hamilton şikayet etti

Mercedes'in iki pilotu Russell ve Hamilton, yarış boyunca kendilerini olumsuz etkileyen zıplama sorunlarından muzdaripti ve her iki pilotun da sırt ağrıları çekmesine neden oldu. Yedi kez dünya şampiyonu, yarış sırasında takım telsizinden sırt ağrısından şikayet etti ve Mercedes takım patronu Toto Wolff, zıplama nedeniyle kendisinden özür diledi.

"Sadece dua ediyordum"

Hamilton, hissettiği acı göz önüne alındığında yarışı dördüncü sırada tamamladığı için minnettar olduğunu söyledi. Motorsport'un Sky Sports F1'e dayandırdığı haberde Hamilton "Adrenalin yarışı tamamlamama yardım etse de, acıdan dolayı dişlerimi sıkıyordum. Özellikle düzlükte yaşadığım acıyı tarif edemiyorum. Sonunda yarışın bitmesi için sadece dua ediyordum. Buna rağmen çok iyi bir pozisyondayız, üçüncü ve dördüncü sıralar takım için harika bir sonuç. Bugün strateji anlamında harika bir iş çıkardık." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Ferrari yolda kaldı, Red Bull uçtu
Habere Git

"Bir saniyeden fazla vakit kaybediyorduk"

Hamilton, Mercedes'in F1 aracındaki dalgalanma sorununu çözdüğünde, performans anlamında net bir adım atabileceğini çünkü sorunun kendisine Bakü'de tur başına yaklaşık bir saniyeye mâl olduğunu söyledi.

Büyük Britanyalı pilot "Bu dalgalanmayı düzelttiğimiz vakit mücadelenin içerisinde olacağız. Dalgalanma nedeniyle bugün kesinlikle bir saniyeden fazla vakit kaybediyorduk ya da en azından bir saniye kaybediyorduk. Yarın fabrikada olacağım, bazı iyi görüşmeler yapmamız ve zorlamaya devam etmemiz gerekiyor." dedi. 
 

Azerbaycan GP'de günün pilotu Lewis Hamilton oldu

Öte yandan Lewis Hamilton, yedinci sıradan başladığı Azerbaycan GP'de pit stoplarla trafiğin içerisine düşmesine rağmen güçlü geçişlere imza attı ve son bölümde Pierre Gasly'i geçerek dördüncülüğe çıktı. Tüm hafta sonu kendisini daha fazla etkileyen dalgalanma sorunlarıyla boğuşan Hamilton, aracını bu noktada finişe getirdi ve Avustralya'dan bu yana en iyi sonucunu yakaladı.

İngiliz sürücü bu performansının ardından da taraftarlar tarafından günün pilotu seçildi.

Senin için hazırladığımız haberler