Azerbaycan GP'de Leclerc'in laneti devam etti! Formula 1'de şampiyona karıştı...

15.09.2024 - 15:23 | Son Güncellenme: 15.09.2024 - 15:40

2024 Formula 1 sezonunun 17. yarışı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlendi. McLaren pilotu Oscar Piastri, kariyerinin ikinci zaferini elde etti. Detaylar.

Azerbaycan GP'de Leclerc'in laneti devam etti! Formula 1'de şampiyona karıştı...

AJANSSPOR HABER

2024 Formula 1 sezonunun 17. yarışı Azerbaycan'ın Bakü şehrinde düzenlendi. 4 yıl üst üste pole pozisyonu elde eden Charles Leclerc, 3'ünde zafer elde edemedi ve 4.'üncüsünde de bu laneti kıramadı. McLaren'in genç pilotu Oscar Piastri, kariyerinin 2'nci galibiyetini elde etti. Podyumda ise Piastri ile birlikte Leclerc ve Russell yer aldı.

Son iki tur kala Sergio Perez ve Carlos Sainz temas ederek büyük bir kaza yaşadı. Yarış, sanal güvenlik aracının devreye girmesiyle sona erdi. En hızlı turu ise yarışı 11 sıra kazanarak 4. sırada tamamlayan Lando Norris elde etti ve hanesine +1 puanı yazdırdı.

Max Verstappen yine kazanamadı

Formula 1'de pilotlar şampiyonasının lideri olan ve son 3 sezonun şampiyonu Max Verstappen, İspanya GP'den sonraki çıktığı 7. yarışta da galip gelemedi. Hollandalı pilotun galibiyet hasreti tam 7 yarışa çıktı. Arabasının freninden şikayet eden Verstappen, yarışı 5. sırada tamamladı ve podyumda yine yer alamadı.

Lewis Hamilton pit yolundan başladı

Yarış öncesi yeni motora geçen Lewis Hamilton, Esteban Ocon ve Guanyu Zhou ile birlikte pit yolundan başladı. Tecrübeli pilot, aracından ve lastiklerden sürekli şikayetçi oldu. Hamilton, yarışı 9. sırada tamamladı.

İlk virajdaki temas DNF getirdi

İlk start anındaki virajda Yuki Tsunoda ve Lance Stroll temas yaşadı. Tsunoda, yarıştan 16. turda çekildi. Aston Martin pilotu Lance Stroll ise 47. turda motorunda yaşadığı sorunun giderilemediğinden dolayı yarışı bıraktı.

Senin için hazırladığımız haberler