Azerbaycan GP'de zafere ulaşan Perez: "Bakü hep çılgın oluyor"

Orhan Gülek
06.06.2021 - 18:38 | Son Güncellenme: 06.06.2021 - 19:03

Formula 1'de sezonun 6. ayağı olan Azerbaycan Grand Prix'sinde zafere ulaşan Red Bull'dan Sergio Perez, yarış sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Azerbaycan GP'de zafere ulaşan Perez: "Bakü hep çılgın oluyor"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 6. yarışı Azerbaycan Grand Prix'sini Red Bull takımından Sergio Perez kazandı.

Takım arkadaşı Max Verstappen’in son 4 tur kala tekerleği patlaması sonucu yarış dışı kalmasıyla liderliği ele geçiren Sergio Perez, Red Bull ile ilk galibiyetini almayı başardı.

 


 

"Bakü hep çılgın oluyor"

Zafer sonrası açıklama yapan Meksikalı pilot Perez "Bugün için çok mutluyum, normalde Bakü hep çılgın oluyor. Öncelikle Max için çok üzgün olduğumu söylemeliyim, o mükemmel bir yarış çıkardı ve bu galibiyeti hak ediyordu. 1-2 alabilmek takım için mükemmel olurdu. Ancak günün sonunda bizim için fantastik bir gün oldu. Aracı yarıştan çekmeye yakındık ama şanslıyız ki yarışı bitirebildik. Yarışın sonuna kadar her şey çok zordu." ifadelerini kullandı.

"Bu taktik, Hamilton'ın işine yaramadı"

Son 2 tur kala yeniden start alınmasında uyguladığı stratejiye de değinen Perez "Hamilton, beni önüne geçtiğim ilk turdan bu yana zorladı. 2. startta, çok iyi kalkamadım ve o benim yanıma geldi. Kendime 'Bu galibiyeti kaçırmayacağım.' dedim ve frenleyebildiğim kadar geç frenledim, o da aynısını yaptı. Ancak bu, onun için işe yaramadı. En azından bugün takım için iyi bir gün oldu. Bu galibiyet, benim ve takımın özgüvenini yükseltecek."

Senin için hazırladığımız haberler