Azerbaycan ile Ermenistan ateşkes mi imzalıyor?

19.10.2020 - 20:29 | Son Güncellenme: 19.10.2020 - 20:36

Ermenistan'ın saldırısı sonrası atağa çıkan ve 73 yerleşim yerini işgalden kurtaran Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna karşı üstünlüğü sürdürüyor. Rusya, Amerika gibi ülkelerin ateşkes önerileri sonrası gündemde ateşkes gelecek ifadeleri yer buldu. Peki Azerbaycan ateşkes mi yapıyor, Ermenistan ateşkes mi istiyor, Azerbaycan ile Ermenistan ateşkes mi imzalıyor ve şartları ne olacak? Maddeleri açıklandı mı? İşte tüm detaylar...

Azerbaycan ile Ermenistan ateşkes mi imzalıyor?

Ermenistan'ın saldırısı sonrası atağa çıkan ve 73 yerleşim yerini işgalden kurtaran Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna karşı üstünlüğü sürdürüyor. Rusya, Amerika gibi ülkelerin ateşkes önerileri sonrası gündemde ateşkes gelecek ifadeleri yer buldu. Peki Azerbaycan ile Ermenistan ateşkes mi imzalıyor ve şartları ne olacak? Maddeleri açıklandı mı? İşte tüm detaylar...

Ermenistan ordusunun 18 Ekim'de yürürlüğe giren geçici insani ateşkesi alenen ihlal ederek Azerbaycan sivil yerleşim birimleri ve mevzilerine ağır top atışı gerçekleştirmişti.

Azerbaycan ordusu "Cebrail ilinin Sultanlı, Emirvarlı, Maşanlı, Hasanlı, Alikeyhanlı, Kumlak, Hacılı, Göyerçinveyselli, Niyazgullar, Keçel Memmedli, Şahvelli, Hacı İsmayıllı ve İsaklı köyleri işgalden kurtarılmıştır. Karabağ Azerbaycan'dır" bildisirisi yayınlandı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Kahraman Azerbaycan Ordusu ateşkese rağmen sivillere saldıran Ermenistan'a cevabı cephede vermeye devam ediyor. Ele geçirilen 13 köy ile birlikte işgalden kurtarılan yerleşim yeri sayısı 78'e ulaştı" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ateşkesi ikinci kez ihlal eden Ermenistan´ın saldırılarına karşı, Ağdara - Ağdam ve Fizuli - Hadrut - Cebrayil istikametinde ve Araz Nehri boyunca operasyonların devam ettiğini açıkladı.

Azerbaycan ordusu, 2 adet T-72 tankı, 2 adet BM-21 "Grad" YARS tipi, 1 adet D-30 tipi ve 1 adet D-20 tipi obüs topu ve 11 askeri araç cephenin farklı bölgelerinde imha edildi.

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 1´inci Motorlu Tüfek Alayı´nın tabur komutanı emriyle geri çekildiğini belirtti. Alayın çatışma bölgesinde bulunan 63´üncü tank taburunun kurmay başkanının çatışmalarda öldüğü, 1´inci tabur komutanı ile yardımcısı Gevorg Makaryan´ın da yaralandığı açıklandı.

Senin için hazırladığımız haberler