Azerbaycan'dan Türkiye'ye büyük jest! Seyirci...

08.04.2021 - 15:30 | Son Güncellenme: 08.04.2021 - 18:11

Son dakika haberleri... Azerbaycan Futbol Federasyonu, Türkiye'nin Bakü'de oynayacağı iki Euro 2020 maçına seyirci alınıp alınmayacağına açıklık getirdi. İşte detaylar.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye büyük jest! Seyirci...

AJANSSPOR - HABER

Azerbaycan Futbol Federasyonu'ndan merakla beklenen açıklama geldi. Türkiye'nin Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda oynayacağı iki Euro 2020 maçı için bir süredir seyirci alınıp alınmayacağı tartışılıyordu. Kovid-19 vakalarının her geçen gün artması ve virüsün yeni mutasyonundaki bulaşıcılığın eskiye kıyasla daha çarpıcı olması nedeniyle maçların seyircisiz oynanacağı gündemdeydi. Azerbaycan Futbol Federasyonu, bu belirsizliği ortadan kaldırarak; maçlara seyirci alınıp alınmayacağını duyurdu.

Maçlar seyircili oynanacak...

Bugün, Azerbaycan Futbol Federasyonu; Türkiye maçlarının seyircili oynanabilmesi için UEFA'ya yeterlilik raporunu sundu. Maçın yüzde 50 kapasite ile oynanabileceği ifadesinin yer aldığı raporda; Azerbaycan'ın Türkiye'ye Euro 2020 yolunda yapmış olduğu jest gönülleri fethetti. Peki, Bakü Olimpiyat Stadyumu'na kaç seyirci alınacak?

Bakü Olimpiyat Stadyumu'nun kapasitesi

6 Haziran 2011'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve FIFA davetlileri öncülüğünde temeli atılan Bakü Olimpiyat Stadyumu, ülkenin en büyük stadı olma özelliğini koruyor. Eş zamanlı olarak 69 bin 870 seyircinin giriş yapabildiği stadda, Türkiye maçları için 35 bin seyircinin alınması planlanıyor. 

Türkiye, Azerbaycan'da hangi maçları oynayacak?

Euro 2020'de A Grubu maçlarına ev sahipliği yapacak olan Bakü Stadyumu'nda Türkiye'de oldukça kritik iki müsabakaya çıkacak. A Milli Takımımızın oynayacağı maçlar ve maçların tarihleri şu şekilde;

  • Türkiye - Galler (16 Haziran 2021)
  • İsviçre - Türkiye (20 Haziran 2021)
Senin için hazırladığımız haberler