Aziz Yıldırım döneminde altyapıdan kimler çıktı? Çarpıcı rapor...

28.03.2018 - 01:15 | Son Güncellenme: 28.03.2018 - 01:15

Aziz Yıldırım döneminde altyapıdan kimler çıktı? Çarpıcı rapor...

Fenerbahçe'de başkan Aziz Yıldırım her konuşmasında altyapıdan bahsediyor... 6-2’lik Boluspor hezimeti sonrasında Fenerbahçe’nin Yıldırım döneminde kimleri altyapıdan çıkardığı merak edilmeye başlandı.

Fenerbahçe, Yıldırım döneminde sadece ve sadece 14 oyuncuyu altyapıdan çıkarabildi.

İşte o isimler:

Semih Şentürk

 Fahri Tatan

Can Arat

Bilal Kısa

İskender Alın

Kerim Zengin

Volkan Babacan

Ertuğrul Taşkıran

Özgür Çek

Gökay İravul

Mert Günok

Recep Niyaz

Uygar Zeybek

Oğuz Kaan Güçtekin

Fenerbahçe'de altyapı nasıl işliyor?

Fenerbahçe’de altyapıda işlerin nasıl işlediğini en güzel anlatan ise 2011-12 yılında bir sezon PAF takımında yer alan Joe Dixon oldu.

En son 2015-16’da Avustralya’nın amatör Wellington takımında forma giydikten sonra 26 yaşında emekli olan İngiliz Dixon verdiği röportajda ilginç detaylar sundu:

Manchester United 18 takımından bana 'kendime futbol dışında bir gelecek bulmam' tavsiye edilerek gönderildim. Hep yurt dışında yaşamak istediğim için inrernetten tanıştığım bir kız arkadaşım sayesinde Romanya’da Buzau diye bir takım buldum. Rezerv takımında 11 maçta 8 gol atınca yolum İstanbul’a düştü. İstanbul’da yaşayan bir arkadaşım Kartalspor’u buldu bana. Beni Romanya 2. Ligi’nin gol kralı diye tanıtmış. Rezerv takımında oynadığımı bilmiyorlardı.Orada da rezervde oynadım. 29 maçta da 18 gol attım.

Birden Fenerbahçe çıktı karşıma. Bizim takımın başkanı Fenerbahçelilere 'elimde Manchester United’tan gelme bir çocuk var' diye anlatmış. Apartopar Fenerbahçe’nin Başkan’ın karşısına çıkarıldım. Başkan bana, 'Bir sene alt yapıda oyna. Bizim yıldızımız olacaksın. Seninle ilgili çok iyi şeyler anlattılar' dedi.

İdmanlarda el üstünde tutuluyordum. Herkes bana Alex Ferguson’u Ronaldo’yu soruyordu. Kendimi prens gibi hissettim. 2 ayda 8 maç oynadım. 5 de gol attım. Sonra bir anda 'sen git dediler' ifadelerini kullandı.

(Fotospor)

Senin için hazırladığımız haberler