Aziz Yıldırım'dan eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'ya yalanlama!

21.10.2024 - 15:23 | Son Güncellenme: 21.10.2024 - 15:44

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bir dönem takımı çalıştıran efsane teknik direktör Zico'nun kendisine yönelik açıklamlarını yalanladı. İşte detaylar...

Aziz Yıldırım'dan eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'ya yalanlama!

AJANSSPOR-HABER

Geçtiğimiz günlerle Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Arthur Zico'nun katıldığı bir YouTube programında eski başkan Aziz Yıldırım'a yönelik yaptığı açıklamalar çok dikkat çekmişti.

Aziz Yıldırım oyun içine müdahalede bulundu iddiası!

71 yaşındaki Brezilyalı teknik direktör, Fenerbahçe'nin 2008'de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı Sevilla maçını örnek göstererek Aziz Yıldırım'ın takımın oyununa müdahale ettiğini iddia etmiş ve "Başkan Aziz Yıldırım, devre arasında Volkan Demirel'i oyundan almamı istedi. Ona karşı çıkarak, 'Gel ve onu çıkarırken beni de çıkar' dedim. Ancak bana emir geldi ve onu çıkarmamı istediler. Ama çıkarmadım. Volkan da 3 penaltı kurtararak beni korumuş oldu." ifadelerini kullanmıştı.



Zico, Fenerbahçe tarihine geçmişti

2006-2008 yılları arası Fenerbahçe'yi çalıştıran Brezilyalı futbol efsanesi; sarı lacivertlilere 2006-2007 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu yaşatırken, 2007-2008 sezonunda ise takımını Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar çıkarmıştı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye Premier Lig'den takviye
Habere Git

Aziz Yıldırım'dan "Zico'nun amacı nedir?"

Aziz Yıldırım'dan ise Zico'nun ifadelerine yanıt gecikmedi. 1998-2018 arası Fenerbahçe Başkanlığı yapan Yıldırım bugün konuya ilişkin yayınladığı açıklamada, "Bir Youtube kanalında eski teknik direktörümüz Arthur Zico’nun, Sevilla maçımızın devre arasında o dönem kalecimiz olan Volkan Demirel’i oyundan çıkarması talimatı verdiğim yönünde yalan beyanı yer almaktadır.

Sevilla maçının devre arasında ben, Mahmut Uslu ve Neşet Yalçın, dönemin Uefa Başkanı Platini ve Genel Sekreter yardımcısı Infantino ile, Şampiyonlar Ligi’ndeki yayın gelirlerimizin arttırılması konusunda bir toplantı yapmakla meşguldük. Devre arasında soyunma odasına gitmedim, Zico’nun söz ettiği gibi bir müdahalem olmadı. Böyle bir müdahalede bulunmuş olsaydım bunu açıkça, çekinmeden kamuoyuyla paylaşırdım. Maç bittikten sonra yönetici arkadaşlarımla birlikte soyunma odasına gittik. Zico’nun bu iddiasını 16 yıl sonra gündeme taşımasındaki amacı nedir?" ifadelerine yer verdi.


Aziz Yıldırım: "Paylaşırsam herkes gerçekleri öğrenir"

Zico'nun bu ifadeleri etkileşim almak için kullandığını belirten Yıldırım, "Daha çok etkileşim almak adına ismimi her verdikleri röportajda kullanmayı alışkanlık haline getiren eski Brezilyalılarımıza tavsiyem, bu huylarından ivedilikle vazgeçmeleridir. Bir gün gerekirse ben de kendileriyle ilgili yaşadıklarımı kamuoyuyla paylaştığım takdirde herkes tüm gerçekleri öğrenmiş olur." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler