Aziz Yıldırım Galatasaray'a bunları yapar mıydı?

15.07.2017 - 13:06 | Son Güncellenme: 15.07.2017 - 13:06

AJANSSPOR ÖZEL YORUM / EYÜP YILDIZ

Dursun Özbek, almış olduğu kararlarla uzun bir süredir Galatasaray taraftarını mutsuz ediyor. Dursun Özbek döneminde hatırladığım sadece 3 mutlu an var, 1 tanesi ilk senesindeki şampiyonluk, o şampiyonlukta da pek dahli yoktu ondan önceki yönetimin başarısıydı kaymağını Dursun Özbek yedi. Diğeri Galatasaray erkek basketbol takımının Eurocup şampiyonluğu, burada onun payı fazla kabul ediyorum. Son olarakta Riva'nın beklenenin üzerinde bir bedelle satılması, bunu da kabul edelim başarı Dursun Özbek'e ait. Peki geri kalan? Hep mutsuzluk ve derin mutsuzluk.

Uzun süredir düşündüğüm bir şey var, Fenerbahçe başkanı, Fenerbahçeli Aziz Yıldırım'ın elinde bir yandan da Galatasaray'ı yönetme şansı olsaydı, Galatasaray'ın durumu bugünden iyi mi olurdu? Yoksa kötü mü olurdu? Buna cevap olarak kötü olurdu diyemiyorum, mutlaka Aziz Yıldırım Galatasaray'ı Fenerbahçe'nin gerisinde tutardı ama buna rağmen yine Galatasaray'ı bugünden daha iyi olabilirdi.

Önemli not: Yazının buradan sonraki kısmı, aşırı ironi içermektedir. İroniden anlamayan arkadaşlar buradan gerisini okumayabilirler.

Aziz Yıldırım yönetse Galatasaray daha iyi olabilir miydi?

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi, Galatasaray Adası'na dozer sokturmazdı, Galatasaray'ın tarihine saygı duyar, ne yapar eder sorunu çözerdi. Dursun Özbek gibi yapmazdı.

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi, hakemlerin ve TFF'nin Galatasaray'ın haklarını yemesine izin verirdi ama vaziyeti kurtarmak için nadirende olsa itiraz ederdi. Dursun Özbek gibi yapmazdı her şeyi kabul etmezdi.

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi, kesinlikle futbol takımının çok güçlü olmasını istemezdi, o da Podolski'yi gönderirdi ama planı belli olmasın diye Bruma'yı tutardı. Dursun Özbek gibi yapmazdı.

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi, Sneijder'i göndermeye cesaret edemezdi, en fazla yedek oturtmaya cesaret ederdi. Galatasaray taraftarını bu kadar karşısına almazdı. Yani Dursun Özbek gibi yapmazdı.

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi, Kevin Grosskreutz skandalını Fenerbahçeli olmasına rağmen Galatasaray'a layik görmezdi, bu olayı yaşatmazdı. Dursun Özbek gibi yapmazdı.

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi, kötü yönettiği çakılmasın diye 1 tane derbi kazanırdı. Dursun Özbek gibi yapmazdı.

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi, önemli maçlarda stad ve salona giderdi, deplasmanlara yönetici gönderirdi. Dursun Özbek gibi yapmazdı.

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi, basketbolda tarihin en büyük sponsorunu bulduk dedikten sonra, en azından cebinden de biraz para ekleyerek, sponsorluğu büyük göstermeye çalışırdı. Galatasaray taraftarını avuturdu. Dursun Özbek gibi yapmazdı.

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi, Ergin Ataman'ı yine gönderirdi ama ayıp olmasın diye Sinan Güler'i takımda tutardı. Dursun Özbek gibi yapmazdı.

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi, Ergin Ataman'ı gönderdikten sonra, kulübü kasıtlı bir şekilde kötü yönettiği belli olmasın diye, Beşiktaş'ta başarısız olmuş Erman Kunter'i erkek basketbol takımının başına geçirmezdi. Bence yabancı hoca bulurdu ve yine bence Dursun Özbek gibi yapmazdı.

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi, kadın basketbol takımının en önemli maçları öncesi Yvonne Anderson'ın kaçmasına izin vermezdi. Dursun Özbek gibi yapmazdı.

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi,  her basın toplantısında salon yapacağız demezdi, yapmayacağı salon için kimseye umut vermezdi. Dursun Özbek gibi yapmazdı.

Galatasaray'ı Aziz Yıldırım yönetseydi, Fenerbahçe'nin gerisinde ama bugünden çok çok iyi olurdu.

Umarım bu yazımı başkan Dursun Özbek okur ve Galatasaray taraftarının gözünde ne kadar başarısız olduğunu anlar.

AJANSSPOR ÖZEL YORUM / EYÜP YILDIZ

 

Senin için hazırladığımız haberler