Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir'den özür dilemesini istedi!

08.06.2020 - 14:55 | Son Güncellenme: 08.06.2020 - 15:06

Şike konusunda yaptığı açıklamalarla Fenerbahçe camiasında büyük bir infial yaratan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir için herkes eski başkan Aziz Yıldırım'ın ne düşündüğünü merak ediyor.

Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir'den özür dilemesini istedi!

Barış Şehirlioğlu-Ajansspor Özel

Şike konusunda yaptığı açıklamalarla Fenerbahçe camiasında büyük bir infial yaratan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir için herkes eski başkan Aziz Yıldırım'ın ne düşündüğünü merak ediyor. Bu konuda medyada bazı haberler yayınlandı. Söz konusu haberelere göre Yıldırım, çok eski dostu olan ve 3 Temmuz sürecinde de yönetiminde yer alan Özdemir'in sözlerinden alınmadı.

'Maksadını aşan sözler'

Ancak Ajansspor'un ulaştığı bilgiler daha farklı. Buna göre Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir'den özür dilemesini talep etti. İki arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Yıldırım'ın Özdemir'e, "Yanlış bir cümle kurduğunu düşünüyorum. O dönem sen de başkanvekilliği görevinde bulundun. Şaibe olmadığını söylemek istemene karşın doğru ifadeler kullanmadın. Maksadını aşan sözler bunlar. Fenerbahçe taraftarından özür dilemelisin" şeklinde ifadeler kullandı. İkili arasındaki görüşmeye rağmen, Özdemir, eski başkan Yıldırım'ın önerisi doğrultusunda bir açıklama yapmadı.

Koç'a da henüz yanıt vermedi

Özdemir, TFF sitesinden yaptığı açıklamada, infial yaratan açıklamasında şike konusunda herhangi bir kulübün ismini vermediğini söylerken, Fenerbahçe Kulübü ve Başkan Vekili Semih Özsoy'un açıklamalarına tepki göstermişti. Özdemir, ayrıca Fenerbahçe yönetiminin, sportif başarısızlığını örtmek için bu tür tarışmalara girdiğini de savunmuştu. Özdemir, Başkan Ali Koç'un kendisine yönelttiği "2010-11 sezonun şampiyonu kimdir?" sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Tartışma neden çıkmıştı?

Tüm bu tartışmalar Nihat Özdemir'in Ekonomist dergisinin Instagram yayınındaki şike sorusu üzerine yaptığı şu açıklamayla başlamıştı: "Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya'da, İngiltere'de ve Fransa'da da oldu.Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon... 2010-2011 sezonudur. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık."

Senin için hazırladığımız haberler