Aziz Yıldırım ve Ali Koç'a tarihi çağrı

Eren Tuncay
24.04.2021 - 11:19 | Son Güncellenme: 24.04.2021 - 17:26

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, divan başkanlığı görevi ve Ali Koç - Aziz Yıldırım arasındaki kırgınlıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım ve Ali Koç'a tarihi çağrı

Dünya’da başlayan koronavirüs salgını ülkemizi de etkisi altına aldı. Spor organizasyonları da bundan nasibini alırken Nisan ayında yapılması planlanan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlık Seçimi de 1 yıl ertelenmişti.

Sarı-lacivertli kulübün mevcut Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük gelecek yıl yapılacak seçimlerde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Küçük açıklamasında, “Gelecek yıl yapılacak seçimlerde görevime devam etmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Vefa Küçük 2014 yılında Yüksek Divan Kurulu Başkanı olmuştu.

Ali Koç’a sürpriz öneri

Öte yandan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük’ten eski başkan Aziz Yıldırım ve mevcut başkan Ali Koç’a sürpriz bir öneri geldi.

Üyelerden heyet oluşturulsun talebi

Yüksek Divan Kurulu toplantısının sonunda konuşma yapan Vefa Küçük, üyelerden Aziz Yıldırım ve Ali Koç arasında soğukluğun giderilmesi için bir heyet oluşturulması teklifi geldiğini söyledi.

 

Vefa Küçük: "Başkanlık yarışı yaparken beraber kahvaltı teklifi yaptım"

Küçük, “Ben Sayın Aziz Yıldırım ile 6 sene Futbol A.Ş.’de bağımsız üye olarak çalıştım. 4 sene de Yüksek Divan Kurulu üyesi olarak birlikte mesai sarfettim. 2018 Nisan ayında seçimlerden 1 ay önce Sayın Ali Koç adaylığını açıklamıştı. Sayın Aziz Yıldırım da aday olacağını deklare etmişti. Ben iki başkan adayını bir araya getirmek için büyük çaba sarf ettim. Hatta beraber kahvaltı yapmayı teklif ettim ancak bu bir türlü gerçekleşmedi" diye konuştu.

Ramazan Bayramı için iki başkana teklif

Küçük, 20 sene Fenerbahçe'ye hizmet etmiş Aziz Yıldırım'a sevgisi ve saygısının sürmeye devam ettiğini belirterek Ali koç'un da 3 yıldır kulübü layıkıyla temsil ve idare ettiğini söyledi. Fenerbahçe Yüksek Divan kurulu Başkanı şöyle konuştu:

"Önümüzde Ramazan Bayramı var. Ben buradan iki başkana da seslenmek istiyorum. Sanıyorum münasip olanı Aziz Yıldırım’ı evinde ziyaret etmektir. Aziz Yıldırım 3 bayram gününden hangi günde müsaitse, müsaitlik durumunu kulübümüzün şimdiki başkanı Sayın Ali Koç’a bildirsin. Ve ben de katılmak isterim bu ziyarete. Bayram ziyareti ile var olan bu kırgınlığı veya dargınlığı giderelim. Benim dilek ve temennim her iki başkana da bu olacaktır.“

Başkanlık seçimlerinde araya soğukluk girmişti

Eski başkan Aziz Yıldırım ile mevcut başkan Ali Koç’un 2018 Haziran ayı seçim sürecinde ve kongrede arası açılmıştı. Aziz Yıldırım başkanken yönetim kurulu üyesi olan Ali Koç, Yıldırım'a birçok kez çağrıda bulunduklarını ama yanıt alamadıklarını söylemişti. En son 1959 öncesi şampiyonluk talebi için televizyona çıkan Azız Yıldırım'a Fenerbahçe resmi sitesinden teşekkür etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler