Aziz Yıldırım'dan Galatasaray yönetimine: Zekaları yetmiyor!

01.04.2021 - 22:23 | Son Güncellenme: 01.04.2021 - 22:58

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, şampiyonluk sayısı polemiği üzerinden Galatasaray'a yüklendi ve "Benim üzerimden Fenerbahçe'ye savaş açıyorlar. Kendi kanallarında sözlerimi çarpıtıp yalan söylüyorlar. Ben aynı başvuru için 2014'te hazırlık yaptırdım ama müracaat etmedim. Buradaki ince nokta yayın geliri. Onların anlamaya zekaları yetmiyor" dedi. İşte detaylar...

Aziz Yıldırım'dan Galatasaray yönetimine: Zekaları yetmiyor!

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, şampiyonluk sayısı tartışmaları üzerine A Spor’a bir röportaj verdi. Başkanlığı bıraktığından beri ilk defa konuşma gereği duyduğunu belirten Yıldırım, “Çünkü Galatasaray yönetimi, Aziz Yıldırım üzerinden Fenerbahçe'yle bir savaş yürütmeye çalışıyor. Galatasaray Kulübü bunu bir adet haline getirdi, yanlış. Ben Fenerbahçeli değilim, Fenerbahçe'nin kendisiyim” dedi.

"Benim üzerimden konuşmasınlar"

Başkan olduğu dönemde 28 şampiyonluğun tescili için kendisinin de çalışma yaptığını hatırlatan Yıldırım şöyle devam etti: “Ben hiçbir zaman müracaat etmedim ama hazırlık yaptım. 2014'te bir çalışma grubu oluşturduk. Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğu olduğunu 2014'te de söylüyorum. 2017’deki kongrede de… Benim üzerimden Fenerbahçe yönetimine yüklenmek yanlıştır. Onlar zararlı çıkar.

"Galatasaray adına utandım"

Televizyonlarında konuşmalarımı kesip montajlayıp yayınlıyorlar. Galatasaray adına utandım. Yalan söylüyorlar. Fenerbahçe şampiyon olmuşsa, bunun müracaatını yapıyorsa, federasyon tabii ki tasdik edecek. Buradaki inceliği anlamıyorlar, çünkü zekaları yetmiyor. Ben bu davada Fenerbahçe'nin savunucusuyum. Bunu Galatasaray camiası kafasına soksun.”

"Galatasaray yalan söylüyor"

Beşiktaş’a sonradan verilen 2 şampiyonluk konusuna da değinen Aziz Yıldırım, Galatasaray’a “Ben orada 2 şampiyonluğun 1959'dan bu yana sığmadığını söylüyorum. Niye sığmıyor. Çünkü yayın parası dağıtılırken, şampiyonluğa göre para alıyorsunuz. 

"Beşiktaş'a niye itiraz etmediniz?"

Buradaki ince fark; şampiyonluk sayısına göre yayın haklarını alacak mı almayacak mı, itiraz etmeleri gereken bu. Beşiktaş şampiyonlukları alırken sen niye itiraz etmedin” sözleriyle yüklendi. 

"Borçları söyleyip mal varlığını söylemiyorlar"

Aziz Yıldırım ayrıca, Ali Koç yönetimini hep borçlarını gündeme getirmekle eleştiriken "Kulübün mal varlığını hiç söylemiyorlar" dedi. Eski başkan son olarak, "Fenerbahçelilere bir ricam var. Bölünmesinler, birlik beraberlik içinde olsunlar. Kötü günler aşılır, idare edenler bu kulübe layık akıllı strateji uygulasın" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler