Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım Tazminat Davası Açtı

Akın Ungan
11.03.2022 - 13:33 | Son Güncellenme: 11.03.2022 - 13:48

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, mahkemeye gitti. Aziz Yıldırım, 3 Temmuz sürecindeki haksız tutukluluk kararı için tazminat davası açtı. İşte detaylar...

Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım Tazminat Davası Açtı

Fenerbahçe Kulubü eski Başkanı Aziz Yıldırım, 3 Temmuz döneminde görev yapan Şekip Mosturoğlu ile İlhan Ekşioğlu, futbolda şike davalarında verilen beraat kararlarının onanmasının ardından mahkemeye başvurdu.

Rekor tazminat davası

Haksız tutukluluk tazminatı için İstanbul Anadolu Adliyesi 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuru yapılırken Aziz Yıldırım, 707 milyon 741 bin TL maddi, 70 milyon TL manevi tazminat talep etti.

"Tazminat davaları bugün açılmıştır"

Konu ile ilgili Şekip Mosturoğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “3 Temmuz sürecinde haksız bir şekilde tutuklanmamız sebebiyle uğradığımız zararlarla ilgili tazminat davaları bugün açılmıştır."

"707 milyon 741 bin TL maddi, 70 milyon TL manevi tazminat talep edilmiştir"

"Sayın Aziz Yıldırım için açmış olduğumuz tazminat davasında; haksız tutukluluk sebebiyle 707 milyon 741 bin TL maddi, 70 milyon TL manevi tazminat talep edilmiştir."

İlgini Çekebilir
Aziz Yıldırım, dava açacağı isimleri tek tek açıkladı!
Habere Git

"Sembolik bir karşılık olacaktır"

"Tazmini istenen meblağ, Fenerbahçe camiasının 3 Temmuz sürecinde yaşadığı acıların sembolik bir karşılığı olacaktır. Bu sebeple yargılama neticesinde alınacak tazminatların tamamı Sayın Aziz Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklandığı şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları’na bağışlanacaktır.”

"Davaları açıyoruz" demişti

Aziz Yıldırım, Şubat ayındaki açıklamasında, "Gelinen noktada ileriki günlerde atacağımız adımlarla alakalı bazı bilgiler paylaşmak istiyorum. Tüm süreç boyunca, şahsımı ve arkadaşlarımı itibarsızlaştırma amacıyla yapılmış tüm haksız uygulamalarla ilgili, sürecin bir parçası olan ve görevini kötüye kullanan herkes hakkında davaları açıyoruz." demişti.

Senin için hazırladığımız haberler