Ali Koç ve Jose Mourinho'dan Aziz Yıldırım'a yanıt

03.06.2024 - 14:30 | Son Güncellenme: 03.06.2024 - 15:01

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve sarı lacivertli takımın yeni teknik direktörü Jose Mourinho, Aziz Yıldırım'ın "Mourinho tarafı imza atmadan bana sordu" sözlerine yanıt verdi.

Ali Koç ve Jose Mourinho'dan Aziz Yıldırım'a yanıt

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, dün taraftar önünde resmi sözleşme imzaladıkları yeni teknik direktörleri Jose Mourinho ile basının karşısına çıktı.

Gazetecilerinin sorularını yanıtlayan Ali Koç ve Mourinho, Fenerbahçe Başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, Ali Koç'un Portekizli çalıştırıcı ile anlaşma sağlamasıyla ilgili yaptığı "Yönetim, Jose Mourinho ile anlaşmış sanırım. O taraf bana sordu, 'İmzalayın, biz kazanırsak beraber çalışırız, sorun yok' dedim." açıklamasına yanıt verdi.

"Sayın Aziz Yıldırım 'anlaştım' dedi ama şin gerçeği böyle değildi"

Fenerbahçe başkanı ve başkan adayı Ali Koç, seçimdeki rakibi Yıldırım'ın sözleriyle ilgili olarak, "Biz hayal satmıyoruz, gerçekleri anlatıyoruz. 6 yıl içerisinde yaptığımız transferler ile ilgili hiçbir spekülasyon yapmadık, haber sızdırmadık. Transferimizi yaptığımız zaman, ıslak imza gördüğümüz zaman biz açıkladık. Burada da aynı şey oldu. Sayın Aziz Yıldırım 'anlaştım' dedi. Anlaştık demek iş bitti demek. İşin gerçeği böyle değildi. Ondan sonrasını hocamıza anlatmasını rica edeceğim. Gereken cevapları verecektir. Son 2 senedir yaptığımız transferler ve kadro mühendisliğini göreceksiniz ki daha nokta atışı yapıyoruz ve daha planlı hareket ediyoruz. Branco'nun yeni sezon planlaması neticesinde yaptığı bazı temasların sonucudur hep beraber bu masanın etrafında oturuyorsak. Bundan sonrasını hocamıza bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

Mourinho: "Benimle ilk iletişime geçen Mario Branco'ydu, Ali Koç'tu"

Portekizli çalıştırıcı ise Fenerbahçe'nin teknik direktörü olmasıyla ilgili süreci şöyle anlattı:

"Benimle ilk iletişime geçen Mario Branco'ydu. Fenerbahçe sportif direktörü. Tabii bunun sonucu olarak Ali Koç benimle iletişime geçen kişi oldu. İlk kontağı bu şekilde kurdum. Buraya gelmekteki ilgimi tetikleyen şey bu oldu."

"İmza atmadan önce kimseye sormama gerek yoktu"

"Ben serbest durumda bir teknik direktördüm. Herhangi bir kulüple bağlantım yoktu. Dolayısıyla kimseye de imza atmadan önce de sormama izin almama gerek yoktu. Benim ailem var, ben her zaman aileme danışırım, özel dostlarım var, menajerim var. Onların fikirlerini alırım ama ne yapmam gerektiğini dair izin almam. Dolayısıyla bu söylenenler doğru değil. Tabii ki saklamayacağım. Sayın Aziz Yıldırım ile de bir görüşmem oldu ama Fenerbahçe'ye gelmek için bir izin almadım."

Senin için hazırladığımız haberler