Babadağ'dan uçuşta rekor beklentisi

12.02.2018 - 11:56 | Son Güncellenme: 12.02.2018 - 11:56

Fethiye Güç Birliği Şirketi ve Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, "Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuşlara yabancıların yanında yerli turistler de ilgi gösteriyor. Bu yıl geçen yıla göre yüzde 35 rekor artış olacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Adrenalin tutkunu yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi, her yıl uçuş rakamlarını artırarak bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen merkezde 2017'de 117 bin 200 uçuş yapıldı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Babadağ'ın Türkiye'nin bir numaralı hava sporları merkezi olduğunu söyledi.

Fethiye'den sonra en çok yamaç paraşütü yapılan Antalya, Denizli ve Erzincan'daki merkezlerin rakamlarını da karşılaştırdıklarını belirten Arıcan, şunları kaydetti:

"Elimizdeki istatistiki verilere göre yamaç paraşütü uçuşlarının yüzde 85'i Fethiye Babadağ'dan yapılıyor. Ayrıca Babadağ’da uçuş sayısı rekoru 121 bin 500 uçuş ile 2015 yılında gerçekleşti. Rezervasyon ve organizasyon verilerine baktığımızda bu sene bu rakamın üzerine çıkacağımızı sanıyorum."

Uçuş pistlerinin yenilenerek dünya standartlarında modern bir hale kavuştuğuna işaret eden Arıcan, yaptıkları düzenlemelerle pistlerin daha kullanışlı olduğunu, pilotların artık daha az adım atarak havalanabileceğini ifade etti.

"Teleferikle uçuşlar yüzde 100 artar"

Babadağ'a yapılan teleferiğin 2019'da tamamlanmasıyla mevcut uçuş sayının yüzde 100 artacağını düşündüklerini belirten Arıcan, yamaç paraşütü yapmayanların da teleferikle Babadağ'dan eşsiz Ölüdeniz manzarasını seyredebileceğini kaydetti.

Babadağ'da son 5 yıldır ölümlü kaza meydana gelmediğini, özellikle tandem (ikili) uçuş yapan misafirlerin gönül rahatlığıyla bu aktiviteyi gerçekleştirebileceğini vurgulayan Arıcan, buradaki uçuş güvenliğine dikkati çekti.

"Ağırlıklı İngiliz turistler ziyaret ediyor"

Arıcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pilotlarımız bölgedeki hava sirkülasyonunu her geçen yıl daha da iyi tecrübe ediyor. Bundan sonraki yıllarda da sıfır kazayla uçuşların yaşanacağını ümit ediyorum. İlçemizi ağırlıklı olarak İngiliz turistler ziyaret ediyor. Almanya, Hollanda, Rusya'dan turistler de geliyor. Babadağ'dan uçuşlara yabancıların yanında yerli turistler de ilgi gösteriyor. Bu yıl geçen yıla göre yüzde 35 rekor artış olacağını tahmin ediyoruz."

"Bu yıl beklentilerimiz çok fazla"

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kooperatif Başkan Yardımcısı Celal Yıldız da dünyada denize Babadağ kadar yakın ve yüksekten yılın her ayında uçuşa elverişli başka bir yer olmadığını söyledi.

Babadağ'ın muhteşem manzarasıyla herkesi uçmaya teşvik eden bir nokta olduğunu belirten Yıldız, turizmin kötü geçtiği 2016'dan sonra 2017'de bekledikleri yoğunluğu yaşadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Geçen yıl, 2016'daki kötü sezondaki açığı gidermek için uçuş fiyatlarını biraz düşürmüştük. Bu sene fiyatlar biraz artacak ama yine de mevcut uçuş sayılarını geçeceğimizi düşünüyoruz. Bu yıl beklentilerimiz çok fazla. Mevcut uçuş sayılarının çok rahat üzerine çıkarız. Bu sene özellikle Asyalı turist etkisinin çok fazla olmasını bekliyoruz. Ocak ayından itibaren gelmeye başladılar. Bu yıl sadece yamaç paraşütünde değil turizm anlamında yüzde 50'lere varan bir artış olacağını düşünüyorum."

Babadağ'dan bir kez uçan kişinin muhakkak bir kez daha uçmak istediğini dile getiren Yıldız, "Dünyanın birçok yerine gidip gördük. Hiçbir yerde Babadağ'ın potansiyeline yaklaşabilecek bir dağ yok." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler