Babasıyla başladı, eşiyle dünya şampiyonluğu hedefliyor

08.05.2018 - 12:33 | Son Güncellenme: 08.05.2018 - 12:33

Konya'da, antrenör babasının yönlendirmesiyle muay thai sporuna başlayan milli sporcu Nazife Uzuner, eşinin antrenörlüğünde ulaştığı Türkiye şampiyonluğunun ardından Meksika'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyor.

Antalya'da şubat ayında düzenlenen Türkiye Büyükler ve Gençler Muay Thai Şampiyonası’nda 48 kilo büyük kadınlarda şampiyon olan 24 yaşındaki Nazife Uzuner, kendisi ile aynı branşta dünya şampiyonluğu elde eden ve 2 yıldır da antrenörlük yapan eşi Resul Uzuner'in gözetiminde çalışmalarını Beyşehir ilçesinde sürdürüyor.

"Babamın üzerimde çok emeği var"

Nazife Uzuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarısını antrenör babası ve eşine borçlu olduğunu söyledi.

Aynı branşta antrenör olan babası Mustafa Üzümcü sayesinde spora başladığını belirten Uzuner, "13 yaşında başladığım sporda, babamın sayesinde ulusal ve uluslararası birçok dereceye imza attım. Babamın üzerimde çok emeği var, onun sayesinde bu sporu çok sevdim, altyapımı oluşturdum ve başarı sağladım." dedi.

Spor sayesinde tanıştığı eşinin antrenörlük görevini babasından devraldığına işaret eden Uzuner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşim de milli sporcu. Antrenörlüğe başladıktan sonra bana çok destek oldu. Sürekli benimle sabah koşularına kalktı, idman yaptırdı. Babam da sürekli başımızdaydı. İkisinin desteği sayesinde 2018 yılında Türkiye şampiyonu oldum. Şimdi Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edeceğim. Hedefim, İstiklal Marşı'mızı okutup bayrağımızı dalgalandırmak. Zor şartlarda çalışmamıza rağmen daha iyi başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Tabii ki babam ve eşim sayesinde."

"Eşimin antrenörüm olması harika bir duydu"

Sporda babasının verdiği desteği, bugün eşinin devam ettirdiğini ifade eden Uzuner, şöyle devam etti:

"Eşimle sürekli maçlara gidiyor, antrenman yapıyorduk. Birbirimizi daha iyi yakından tanıyınca bu yolda birlikte yürümeye karar verdik. Babam da sağ olsun destek verdi. Onun desteğiyle hem evlilik hem de spor hayatımız daha iyi oldu. Eşimin aynı zamanda antrenörüm olması harika bir duydu. Çünkü halimden anlıyor. Sürekli antrenman yapıyorum. Eğer aynı branşı yapmasaydık belki beni anlamayabilirdi. Ailem de başarım için çok destek oluyor. Muay thai olimpik spor olarak kabul edildiğinde ülkemi olimpiyatlarda temsil etmekten büyük gurur duyarım."

Uzuner, muay thainin dayanıklılık, çalışma, kondisyon ve sağlam altyapı gerektiren zor bir branş olduğunu, ancak çalıştıktan ve azmettikten sonra her zorluğun aşılabildiğini vurguladı.

"Meksika'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum"

Eşinin başarısında büyük payı olan 27 yaşındaki Resul Uzuner de milli sporcu olarak 13 yıldır sporun içerisinde olduğunu aktardı.

Yaklaşık 2 yıldır antrenörlük yaptığını ifade eden Uzuner, şöyle konuştu:

"Eşim evlendikten sonra da aktif spor yaşamına devam etmek isteyince destek oldum. Gerek Türkiye’deki gerekse uluslararası müsabakalarda başarısı için elimden gelen gayreti tüm sporcularımız gibi eşim için de gösteriyorum. Başka milli sporcularımız da var ama şu anda en başarılı sporcumuz Nazife. Meksika’da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Nazife nasıl bir öğrenci? Bazen agresif olabiliyor. Salondayken aramızda bir eşten ziyade hoca ve öğrenci ilişkisi var. Bazen dışarıda 'Evde de kavga ediyor musunuz?' gibi komik sorularla karşılaşabiliyoruz. Eşimin aynı zamanda öğrencim olması güzel bir duygu. Birlikte daha güzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum."

Sporcunun babası Mustafa Üzümcü ise kızını çalıştırma görevini evlendikten sonra damadına devrettiğini söyledi.

Hiçbir öğrencisini çocuklarından ayırmadığına dikkati çeken Üzümcü, şunları kaydetti:

"Damadım Resul de spor yaparken öğrencimdi. Şimdi kızımın antrenörlüğünü yapıyor. Zaten spor sevgidir biliyorsunuz, kişinin karakterini yansıtır. Karakteri neyse dışarı da o yansır. Resul hocam olsun veya diğer öğrencilerim olsun, bunlar zaten bir ekip. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah'ım onlara sağlık, uzun ömür versin. Hepsinin çok daha iyi sporcular olacaklarına inanıyor ve güveniyorum."

Senin için hazırladığımız haberler