Max Verstappen'e Sanal Le Mans Yarışında İnternet Engeli | Formula 1 Haberleri

Orhan Gülek
15.01.2023 - 18:37 | Son Güncellenme: 15.01.2023 - 18:51

Bağlantı sorunu nedeniyle 2023 Sanal Le Mans 24 Saat yarışına veda eden Formula 1 pilotu Max Verstappen, organizasyonu sert dille eleştirdi. İşte detaylar

Max Verstappen'e Sanal Le Mans Yarışında İnternet Engeli | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de geçen sezonun şampiyonu Max Verstappen, bağlantı sorunu nedeniyle Sanal Le Mans 24 Saat yarışı etkinliğine veda etti. Organizasyonu sert bir dille eleştiren Hollandalı pilot Verstappen, bu organizasyonda bir daha yer almayacağını dile getirdi.

Max Verstappen, sinirlenerek yarışı terk etti

Max Verstappen, Red Line takımıyla katıldığı 24 saatlik dijital Le Mans yarışını önde götürdüğü sırada sunucudan düştü ve bunu iki kez yaşayınca sinirlenerek yarışı terk etti.

Verstappen, iki kez bağlantı sorunu yaşadı

Sanal 24 Saat yarışının bitimine yedi saat kala Max Verstappen, ikinci Redline takımının bir dakika önünde lider gidiyordu. Ancak bağlantı sorunları yaşadı ve sunucuya yeniden bağlandığında, bir tur geride 17. sıraya düşmüştü.

Verstappen bir buçuk saat sonra başka bir bağlantı sorunu daha yaşadı ve ardından yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

İlgini Çekebilir
Max Verstappen'in kazancı dudak uçuklattı
Habere Git

"Kendi oyunlarını bile kontrol edemiyorlar"

Yaşanan olay sonrası organizatörlere sert eleştirilerde bulunan Verstappen, şu ifadeleri kullandı:

"Kendi oyunlarını bile kontrol edemiyorlar. Yarışta üçüncü kez bağlantım koptu. En son geçen sefer böyle bir şey yaşanmıştı. Beş aydır hazırlanıyorum, şampiyonluğu kazanmaya çalışıyorum, yarışı kazanmaya çalışıyorum ve böyle şeyler oluyor.

"Bu bir soytarılık"

Organizatörler yarışa iki kez kırmızı bayrakla ara verdi, bağlantı kopmalarının bununla ilgili olabileceği için yağmurlu havayı iptal etmeye karar verdiler, ancak kopmalar yine devam etti ve bir noktada bizi de etkiledi. Dürüst olmak gerekirse tüm bunlar şaka gibi geliyor. Bu tür bir şeye sanal yarış diyemezsiniz. Bu bir soytarılık. Bu yüzden çekilmenin daha iyi olacağına karar verdim."

2023 Sanal Le Mans 24 Saat yarışları hakkında

Ayhancan Güven ve Ulaş Özyıldırım'ın da yarıştığı, Felipe Drugovich ve Ayumu Iwasa gibi F2 pilotlarının da dahil olduğu yarışta, her takımın iki aracı oluyor. Farklı pilotların bu iki aracı belirli sürelerde kullandığı ve süresi dolunca takım arkadaşına devrettiği Le Mans 24 saat yarış serisi, gerçekte olduğu kadar dijitalde de son derece rekabetçi.

Kapalı teker serilerindeki dünyanın en ünlü sim racer'larını ağırlayan Le Mans 24 saat sim yarış serisi, rFactor 2 üzerinde oynanıyor. Seride LMP ve GTE araçları yarışıyor.

Verstappen, geçen sezon Formula 1'e damga vurmuştu

Max Verstappen, Formula 1'de 2022 sezonunu üst üste ikinci şampiyonluğunu elde ederek tamamlamıştı. Ancak Hollandalı sürücü için mücadele o kadar da parlak başlamamıştı.

Red Bull pilotu sezon başında Bahreyn ve Avustralya'da yakıt pompası arızası nedeniyle yarış dışı kalmıştı. Değerli puanlar kaybeden Verstappen, Leclerc'in 46 puan gerisine düşmesine rağmen unutulmaz bir geri dönüşe imza atarak sezonu şampiyon tamamladı.

Formula 1'de yeni sezon ne zaman başlayacak?

Formula 1'de 2023 sezonu, 5 Mart 2023 tarihinde Bahreyn GP ile başlayacak ve 26 Kasım’daki Abu Dhabi GP ile tamamlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler