Milli motosikletçi Bahattin Sofuoğlu Avrupa Şampiyonu oldu

Kerem Ergün
10.10.2022 - 14:24 | Son Güncellenme: 10.10.2022 - 15:23

Kenan Sofuoğlu'nun kuzeni milli motosikletçi Bahattin Sofuoğlu, 2022 yılının Avrupa şampiyonu (WorldSSP Challange şampiyonu) oldu. İşte tüm detaylar...

Milli motosikletçi Bahattin Sofuoğlu Avrupa Şampiyonu oldu

2022 yılında Kenan Sofuoğlu koordinasyonunda MV Agusto Reparto Corse takımında mücadele eden Bahattin Sofuoğlu, Dünya Süpersport Şampiyonası'nın Portekiz etabının Algareve pistinde yapılan yarışların sonunda WorldSSP Challange şampiyonluğunu (Avrupa şampiyonluğu) ilan etti. Şampiyonayı İsviçreli Marcel Brener ikinci, İspanyol Isaac Vinales üçüncü olarak tamamladı.

Ölen amcasının adını verdiler

Avrupa şampiyonu olan Bahattin Sofuoğlu'na  2002 yılında trafik kazası sonucu 24 yaşında hayatını kaybeden amcası Bahattin Sofuoğlu'nun adı verildi. Bahattin Sofuoğlu kardeşi Kenan Sofuoğlu gibi bir motor sporcusuydu. Sofuoğlu ailesi  Avrupada'ki yarışlara sponsor bulmakta güçlük çekmiş ve Bahattin Sofuoğlu kardeşinin yarışması için yarışlardan çekilmişti. Kenan Sofuoğlu, yarıştığı süre boyuncu ağabeyinin ismini kaskında taşımıştır.

İlk motosikletini Kenan Sofuoğlu hediye etti

Avrupa şampiyonu Bahattin Sofuoğlu'na ilk motosikletini 4 yaşındayken amcası Kenan Sofuoğlu hediye etti. Kenan Sofuoğlu, Bahattin Sofuoğlu 9 yaşındayken kendisiyle yapılan röportajda kuzeni hakkında şu yorumlarda bulunmuştu: " Bahattin daha çok küçük. Büyüdükçe dereceleri gelişecek. Ben de elimden geldiği kadar destekleyeceğim. Benim yarışmalara çıkmama Bahattin ağabeyim vesile olmuştu. Ben de inşallah kuzenim Bahattin'in başarısına vesile olacağım. İnşallah ileride elimden bayrağı alır ve benden daha iyi yerlere gelir."

Kenan Sofuoğlu kimdir

25 Temmuz 1983'te doğan Kenan Sofuoğlu, 2007, 2010, 2012, 2015 ve 2016 senelerinde 5 kez Dünya Süpersport Şampiyonasını kazanarak Türk motorsiklet sporları tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Kenan Sofuoğlu şu an Türkiye Motosiklet Federasyonu'nda Milli Takımlar Kaptanı olarak görev yapmaktadır. Sofuoğlu, ülkemizden çıkan genç motosikletçilerin gelişmeleri ve şampiyon olmaları için onlara rehberlik ediyor.

İlgini Çekebilir
Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'de birinci oldu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler