Devlet Bahçeli Amedspor Adını Reddetti Diyarbakırspor Dedi

07.03.2023 - 12:20 | Son Güncellenme: 07.03.2023 - 12:27

MHP Genel Başkanı Bursa'de şiddet eylemlerine maruz kalan Amedspor'un adını reddedip, "Diyarbakırspor" dedi. Amedspor ile Diyarbakırspor arasında bir bağ var mı? İşte detaylar.

Devlet Bahçeli Amedspor Adını Reddetti Diyarbakırspor Dedi

AJANSSPOR-HABER

Amedspor'un Bursaspor deplasmanında şiddet olaylarına maruz kalmasının tartışmaları sürüyor. 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerin simgesi haline gelen 'beyaz Toros' arabayla, birçok cinayetin faili olan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın resimlerinin pankart yapılıp açılması büyük tepki çekti. İçişleri Bakanlığı olaylara dair bazı sorumluları açığa alırken, birçok kişi de gözaltına alındı.

Devlet Bahçeli, Amed'i tanımadı

Fenerbahçe ve Beşiktaş  taraftarlarının "Hükümet istifa" tezahüratlarına büyük tepki gösterip maçların seyircisiz oynanmasını talep eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de açılan bu pankartları tasvip etmediğini açıkladı. TBMM'deki haftalık grup konuşmasında Bahçeli, buna karşın Amedspor adını tanımadığını belirterek, "Diyarbakırspor" ifadesini kullandı.

Amed toplam 7 kez isim değiştirdi

Peki Amedspor ile Diyarbakırspor arasında bir bağ var mı? Amedspor esas adı Amed Sportif Faaliyetler'in kökeni 1970'lı yıllara dayanıyor. Kulüp çok sayıdaki isim değişiklikleri sonrası 2015 yılında bugünkü adını aldı. İşte isim değişiklikleri:

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin Valencia'ya yapacağı teklif ortaya çıktı!
Habere Git
  • -Melikahmet Turanspor (1972-1985)
  • -Melikahmetspor (1985-1990)
  • -Diyarbakır Belediyespor (1990-1993)
  • -Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor (1993-1999)
  • -Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİSPOR (1999-2010)
  • -Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor (2010-2015)
  • -Amed Sportif Faaliyetler (2015-

Amed ile Diyarbakır arasında ilişki yok

Görüldüğü üzere kulüp tam 7 kez isim değişikliğine uğradı. Ancak kulübün, şehrin yıllarca temsilciliğini yapan ve 1968 yılında kurulan Diyarbakırspor ile bir ilişkisi yok. Süper Lig'de de bazı dönemler mücadele eden Diyarbakırspor, içine düştüğü mali sorunların ardından 2013 yılında battı. Yönetim, Yeni Diyarbakırspor ile birleşme kararı aldı. 

Esas Diyarbakır amatör kümede

2015'te yapılan kongrede 2013'teki kararlar iptal edildi. Ve kulübün adı Diyarbekirspor olarak değiştirilidi. Yani 'a' harfinin yerine 'e' harfi getirildi. Şehrin adı yöresel olarak 'Diyarbekir' olarak telaffuz edilir ve isim değişikliğinde de bundan esinlenildi. Ancak esas Diyarbakırspor amatöre kadar düştü ve mücadelesini oradan sürdürmeye devam ediyor. Kulüp halihazırda Süper Amatör Küme'de yer alıyor.

İlgini Çekebilir
Cenk Tosun'a yapılan teklif belli oldu!
Habere Git

Amed, Diyarbekir ve Diyarbakır'ın ligleri

Amedspor, TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 44 puanlı lider Çorum FK'nın 3 puan gerisinde, üçüncü sırada bulunuyor. Amed, liderliği geride kalan haftada Bursaspor'a 2-1 yenilerek kaybetti. TFF 2. Lig Kırımızı Grup'ta yer alan Diyarbekirspor ise deprem nedeniyle ligden çekildi. Hakları dondurulan kulüp, sondan üçüncü basamakta bulunuyordu. Diyarbakırspor ise Süper Amatör Lig'de 35 puanla lider durumda. 

Senin için hazırladığımız haberler