Bahreyn GP sonrası Hamilton'dan Ferrari'ye övgü | Formula 1 Haberleri

Orhan Gülek
20.03.2022 - 22:16 | Son Güncellenme: 20.03.2022 - 22:42

Bahreyn Grand Prix'sinde son turda Red Bull pilotu Sergio Perez'in spin atması sonrası podyuma son anda çıkmayı başaran Hamilton, günü harika olarak tanımladı.

Bahreyn GP sonrası Hamilton'dan Ferrari'ye övgü | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Ferrari yeni sezona dubleyle başladı. Yeni araçların ve yeni kuralların başladığı F1 2022 sezonunda ilk yarış olan Bahreyn GP'yi Ferrari pilotu Charles Leclerc kazanırken, takım arkadaşı Sainz, ikinci oldu. Redbull'dan Max Verstappen ve Sergio Perez'in yarış dışı kaldığı Bahreyn GP'sinde Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise son turda podyuma çıkma başarısı gösterdi.

Hamilton'dan sürpriz podyum

Bahreyn'de Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve George Russell, antrenman seansları ve sıralama turlarında  dalgalanma sorunu yaşadı. Yarış anında da Hamilton, Mercedes'in dalgalanma probleminin devam ettiğini söyleyerek, her şeye rağmen sürpriz bir podyum finişine minnettar olduğunu söyledi.

"Ferrari'yi yeniden iyi görmek çok güzel"

Hamilton, "İlk olarak Ferrari'ye büyük tebrikler. Ferrari'yi yeniden iyi görmek çok güzel. Çok tarihi ve efsanevi bir takım. Carlos ve Charles'ı da orada görmek harika, onları tebrik ederim. Çok zorlu bir yarıştı, antrenmanlar boyunca zorlandık. Alabileceğimiz en iyi sonuç buydu. Elbette diğer iki sürücü için talihsizlik oldu ama elimizden gelenin en iyisini yaptık ve bu puanlara minnettarım." dedi.

İlgini Çekebilir
Formula 1, Ferrari kırmızısıyla başladı
Habere Git

"Başımızı eğip çalışmaya devam etmeliyiz"

Hamilton, Mercedes'in hız anlamında Ferrari ve Red Bull ile rekabet etmesini sağlayacak güncellemelerin yolda olup olmadığı sorusuna, W13'den en iyisini almanın "hızlı bir geri dönüş" olmayacağını söyledi.

Hamilton, "Fabrikadakilerin çok çalıştığını biliyorum ve hızlı bir geri dönüş olmayacak. Bizim, uzun zamandır en iyi birleşmiş takım olduğumuzu düşünüyorum. Hepimizin bunu istediğini biliyorum... Sadece başımızı eğip çalışmaya devam etmeliyiz. Hâlâ çok uzun bir yol var." dedi.

İşte 2022 Bahreyn Grand Prix'si Sonucu

  1. Leclerc -Ferrari
  2. Sainz -Ferrari
  3. Hamilton - Mercedes
  4. Russell - Mercedes
  5. Magnussen - Haas
  6. Bottas - Alfa Romeo
  7. Ocon - Alpine
  8. Tsunoda - AlphaTauri
  9. Alonso - Alpine
  10. Zhou - Alfa Romeo
  11. Schumacher - Haas
  12. Stroll - Aston Martin
  13. Albon - Williams
  14. Ricciardo - McLaren
  15. Norris - McLaren
  16. Latifi - Williams 
  17. Hulkenberg - Aston Martin
  18. Perez - Red Bull (yarış dışı)
  19. Verstappen - Red Bull (yarış dışı)
  20. Gasly - AlphaTauri (yarış dışı)

Formula 1 Suudi Arabistan GP ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

2022 Formula 1 sezonun bir sonraki yarışı 25-27 Mart tarihleri arasında TSİ 20:30'da Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek. S Sport 2 ve  S Sport Plus ekranlarından yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler