Baja Troia Turkey 2017 yarışları başladı

27.10.2017 - 16:35 | Son Güncellenme: 27.10.2017 - 16:35

İstanbul Off-Road Kulübü (İSOFF) tarafından düzenlenen "Baja Troia Turkey 2017"de ilk ayak yarışları yapıldı.

Çanakkale'de gerçekleştirilen yarışlarda, off-road araçlarının yanı sıra ATV ve motosikletler yer alıyor.

Türkiye dahil 11 ülkeden ekiplerin yer aldığı yarışın "Homeros" ve "İda" etaplarında, sürücüler bölgenin zorlu koşullarıyla mücadele etti.

Bayramiç ilçesi Kuşçayırı köyü bölgesindeki etapta zorlu yol koşullarında araçlar güç anlar yaşadı. Lastiği patlayan bazı araçlar jant üzerinde yarışı sürdürdü. Varış noktasına yakın yerde yoldan çıkarak yan yatan bir araç, yardımla parkura dönerek yarışa devam etti. Mücadelede bazı araçlar işe yarışı terk etmek zorunda kaldı.

Etkinliğin güvenlik sorumlusu Selahattin Topan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu Avrupa serisinde Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'nın ardından Türkiye'de İstanbul Off-Road Kulübü tarafından yarışların gerçekleştirildiğini söyledi.

Kıyasıya mücadelelerin yaşandığını vurgulayan Topan, "İtalya'nın ünlü Ralliat ekibi de 6 araçla yarışıyor. İsrail, Yunanistan ve Bulgaristan'dan da yarışmacılar var. Yarışçılar 500 kilometre özel ve 300 kilometre normal etap olmak üzere 800 kilometre yarışacak." diye konuştu.

Organizasyonda yarın ikinci ayak mücadelesi yapılacak. Baja Troia Turkey 2017, 29 Ekim Pazar günü 3. ayak yarışları ve ödül töreniyle sona erecek.

Senin için hazırladığımız haberler