Bak şu Chelsea'nin yaptığına... Financial Fair Play yerle bir! UEFA şokta

Cüneyt Muharremoğlu
25.01.2023 - 10:28 | Son Güncellenme: 25.01.2023 - 10:37

Ara transfer döneminin yıldız takımı Chelsea'nin uzun süreli sözleşmelerle bonservis bedellerini yayarak Financial Fair Play'i delmesi UEFA'yı harekete geçirdi. Bonservis kuralı değişiyor.

Bak şu Chelsea'nin yaptığına... Financial Fair Play yerle bir! UEFA şokta

AJANSSPOR HABER

Financial Fair Play, özellikle Türk kulüpleri için her zaman sorun oldu. Birçok kulüp ekonomik şartları yerine getiremediği için zorlu anlaşmalar yapmak zorunda kaldı. Hatta aralarında Galatasaray ve Beşiktaş'ın da bulunduğu kulüpler Financial Fair Play anlaşmasının kurallarını yerine getiremediği için bir yıl Avrupa'ya gitme yasağı aldı. 

Chelsea kuralları darmadağın etti

Türkiye'de kulüplerin başında demoklesin kılıcı gibi duran UEFA Financial Fair Play kuralları Premier lig'in dev kulüplerinden olan Chelsea tarafından yerle bir edildi.

Chelsea'den dev harcama

Londra kulübü, ara transfer döneminde şu ana kadar Shaktar Dontestk'ten Mykhaylo Mudryk, Benoit Badiashile, Noni Madueke, Andrey Santos ve David Datro Fofana'yı kadrosuna kattı. Oyunculara 167.5 milyon Euro bonservis ücreti ödendi.

İlgini Çekebilir
UEFA açıkladı! Arda 2023'ü sallayacak
Habere Git

En pahalısı Mykhaylo Mudryk

Chelsea'nin bu oyuncuları için ödediği bonservis bedelleri şöyle: 
Mykhaylo Mudryk - Shaktar Donetsk- 70 milyon Euro
Benoit Badiashile - Monaco - 38 milyon Euro
Noni Madueke - PSV Eindhoven - 35 milyon Euro
Andrey Santos - Vasco da Gama - 12.5 milyon Euro
David Datro Fofana - Molde - 12 milyon Euro

Joao Felix 11 milyon Euro'ya kiralandı

Chelsea'nin harcamaları bununla sınırlı kalmadı. Atletico Madrid'den kiralanan Joao Felix içinse 11 milyon Euro kiralama bedeli ödendi.

Financial Fair Play'i böyle deldiler

Chelsea, oyuncularla uzun süreli sözleşmeler imzalayarak Financial Fair Play kurallarını deldi. Mykhaylo Mudryk ile 8.5, Benoit Badiashile ve David Fofana'yla 6.5, Noni Madueke ile ise 7.5 yıllık anlaşma imzalandı. Bonservis bedelleri de bu sürelere yayıldı.

İlgini Çekebilir
Chelsea, transferler için para saçıyor!
Habere Git

UEFA harekete geçti

Chelsea'nin yeni transferleriyle uzun süreli sözleşmeler imzalayarak sezonluk harcamalarını düşük göstermeye çalışmasının ardından UEFA, harekete geçti.

Bonservis kuralı değişiyor! 5 yıl sınırlaması

BBC'nin haberine göre diğer kulüplerin Chelsea'nin stratejisini uygulaması için  Finansal Fair Play kurallarında değişikliğe gidiliyor. Buna göre oyuncularla uzun süreli sözleşme yapmak yine mümkün olacak ama bonservis bedeli sadece ilk 5 yıla yayılabilecek. Yeni kural bu yaz uygulamaya başlayacak ve geriye dönük uygulanmayacak. 

Chelsea'nin sahibi değişti

Rus oligark Roman Abramovich, Ukranya-Rusya savaşının ardından Chelsea'yi satmak zorunda kaldı. Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum 4,25 milyar Sterlin ödeyerek 2022'nin layıs ayında kulübün yeni sahibi oldu. Boehly, yaz transfer dönemi dahil yaptığı harcamalar  450 milyon Sterlin'e yaklaştı.

Senin için hazırladığımız haberler