Pendikspor - Galatasaray: 0-2 (Maç sonucu - yazılı özet)

Akın Ungan
02.12.2023 - 20:50 | Son Güncellenme: 02.12.2023 - 21:03

Galatasaray, Pendikspor deplasmanında Bakambu ve Ziyech'in golleriyle 2-0 kazandı. Sarı-Kırmızılılar, maç eksiği olan Fenerbahçe'den liderliği aldı. Maç sonucu, yazılı özet.

Pendikspor - Galatasaray: 0-2 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 14'üncü haftasında Pendikspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz gün UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile 3-3 berabere kaldı Sarı-Kırmızılılar, ligde kaldığı yerden devam etti. İlk yarısını etkisiz geçirdiği maçı Galatasaray, 2-0 kazanmayı başardı.

Fenerbahçe'den liderliği devraldı

Galatasaray, Pendikspor deplasmanında aldığı galibiyetle ligin yeni lideri oldu. Maç eksiği olan Fenerbahçe, Süper Lig'de 2'inci sıraya geriledi. Sarı-Lacivertliler, 4 Aralık Pazartesi günü, Sivasspor'u konuk edecek. Fenerbahçe, Sivas'ın kaybetmesi durumunda yeniden zirveye çıkacak.

Bakambu düğümü çözdü

Galatasaray, karşılaşmanın 69'uncu dakikasında öne geçti. Oyuna sonradan giren Cedric Bakambu, rakip fileleri havalandırmayı başardı. Sol çaprazda topla buluşan Dries Mertens, sağ ayağına alarak sert vurdu. Kaleciden seken topu Bakambu tamamladı. Cedric Bakambu, Galatasaray formasıyla ligdeki ilk golünü attı.

İlgini Çekebilir
Pendikspor maçında stat karanlığa gömüldü!
Habere Git

Ziyech kaldığı yerden devam etti!

Manchester United maçında 2 gol 1 asistlik performans sergileyen Hakim Ziyech, çok uzaklardan yaptığı sert vuruşla Galatasaray'ın 2'inci golünü kaydetti. Mücadelenin 82'inci dakikasında orta alanda topu kapan Cedric Bakambu, Lucas Torreira ile oynadı. Torreira, hemen yanındaki Ziyech'e topu bıraktı.

Torreira'dan topu alan Ziyech, ceza sahası dışından, kaleye uzak mesafeden çok sert vurdu. Top, sol köşeden ağlarla buluştu. Golünü atan Ziyech, santra yapılmadan oyundan çıktı. Ziyech'in yerine Tanguy Ndombele girdi.

Galatasaray ve Pendikspor'un Süper Lig'deki durumu

Galatasaray, çıktığı 14 maçta 12 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Sarı-Kırmızılılar 14 hafta sonunda 37 puan topladı ve 13 maç oynayan Fenerbahçe'nin önünde zirveye yerleşti. Pendikspor ise 14 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak, 13 puan ile 16'ıncı sırada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler