Süleyman Soylu açıkladı: FIFA 2022 Dünya Kupası'na 3 bin çevik kuvvet

Salim Manav
10.12.2021 - 09:32 | Son Güncellenme: 10.12.2021 - 11:59

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FIFA 2022 Dünya Kupası'nda güvenliği sağlamak için 3 bin çevik kuvvet personelinin görevlendirileceğini söyledi. Detaylar haberimizde...

Süleyman Soylu açıkladı: FIFA 2022 Dünya Kupası'na 3 bin çevik kuvvet

'İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi' kapanış toplantısının ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2022 Dünya Kupası'nda Türk polisinin görev yapacağını ifade etti.

21 Kasım-18 Aralık 2022 tarihleri arasında 13 ülkenin katılımı ile Katar’da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organizasyonda 3 bin Türk polisinin görev yapacağını açıkladı.

Soylu açıklamasında; “Katar’ın bize emanet ettiği güvenlik konusunda sanki bizim bir düğünümüz var ve biz heyecanlıyız. Bunu başarıyla bitirme arzusu içerisindeyiz” cümlelerine yer verdi. Hem onların kolluk kuvvetleri hem bizim kolluk kuvvetlerimizle ilgili eğitimleri burada da orada da gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz diyerek devam eden Soylu, Onun dışında bir genel koordinatörümüz var. 40’ın üzerinde danışmanımız var. Arama köpeklerimiz de orada olacaklar. Alnımızın akıyla buradan çıkacağımız düşüncesindeyim” dedi.

İlk kez bu tarihlerde yapılacak

Katar’da, yaz ayında ortalama 45 dereceyi bulan sıcaklık nedeniyle stadyumları klimalı olarak inşa eden Katar’ın, bu projesine alternatif olarak organizasyonun Ocak veya Şubat ayında düzenlenebileceğini dile getiren Alman yönetici Franz Beckenbauer, sadece 2022 yılına özel olarak o yıl bütün liglerdeki maç takviminin değiştirilebileceğini söylemişti. Ardından FIFA Başkanı Gianni Infantino, Katar’ın ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası’nın 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde düzenleneceğini açıkladı.

A Milli Takım'ın durumu play-off'tan sonra belli olacak

A Milli Takımımız Karadağ’ı deplasmanda 2-1 mağlup ederek play off turuna kalmıştı. Ardından 26 Kasım’da çekilen kurada Türkiye’nin rakibi Portekiz oldu. Türkiye'nin 24 Mart 2022 tarihinde Portekiz’de oynanacak maçta galip gelmesi durumunda İtalya-Kuzey Makedonya maçının galibi ile eşleşecek.

Senin için hazırladığımız haberler