Bakan Kasapoğlu açıkladı! Ligler erteleniyor mu?

11.03.2020 - 11:03 | Son Güncellenme: 11.03.2020 - 11:07

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'de maçların ertelenip ertelenmeyeceğini açıkladı. Ayrıca maçların seyircisiz oynanıp oynanmayacağı konusu netleşti. Bakan Kasapoğlu neler söyledi? Hangi organizasyonlara erteleme geldi? Koronavirüs Türkiye'de sporu ne kadar etkileyecek? İşte yanıtı...

Bakan Kasapoğlu açıkladı! Ligler erteleniyor mu?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, liglerin ertelenip ertelenmeyeceği konusunda açıklamalar yaptı. Koronavirüs sebebiyle Türkiye maçlar seyircisiz mi oynanacak? Maçlara erteleme geliyor mu? Galatasaray - Beşiktaş derbisinde taraftarlar olacak mı? Bakan Kasapoğlu açıkladı.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Mehmet Muharrem Kasapoğlu: ”Yurt dışı kamplarıyla ilgili erteleme kararı aldık”

Başarılı bir süreç yürüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kapsamlı bir faaliyet alanı var. 700 bine yakın öğrencimizi misafir ediyoruz. Yurt müdürlerimizle, yönetici arkadaşlarımızla, önleyici tedbirler ve bilgilendirici çalışmalar yapıyoruz. Gençlik çalışmalarımız, uluslararası faaliyetlerimiz var. Gençlerin yurt dışı seyahati, kamplarla ilgili çalışmalarla ilgili olarak erteleme kararı aldık. Gençlik merkezlerimiz dezenfekte ediliyor. Bu çalışmalar devam ediyor. Merkezleri kullanan gençlerimiz, vatandaşlarımız açısından da faaliyetler sürüyor.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu: ”80’den fazla müsabakayı erteledik”

Spor tesislerimizin hijyeni, dezenfektesi, sporcuların ve vatandaşların bilgilendirilmesi, uygulamayla birlikte yürütülüyor. Bu tesislere ve kullananlara yönelik çalışmalar var. 60’dan fazla federasyonun müsabakaları ve çalışmaları var. Bu müsabakalarla ilgili federasyonlarla ilgili çalışmamız, onların düşüncesi önemli. Mart ve Nisan ayında kota müsabakalarını ertelemiş durumdayız. 80’den fazla müsabakayı ertelemiş durumdayız. Bunların listesini de paylaşacağız.

“Liglerin ertelenmesi ya da seyircisiz oynanması gündemde değil”

Sağlık Bakanlığı’nın hassasiyetle çalışmalarını takip ediyoruz. Bu konularda an be an gelişmeler oluyor. Güncellemelerimiz devam edecek. Olumlu gelişmeler olursa tarihlerin öne alınması da gündemde. Liglerin ertelenmesi ve maçların seyircisiz oynanması şu anda gündemde değil. Onlar da planlandığı gibi devam edecek. Başakşehir’in Kopenhag maçı var. Ligler de aynen devam edecek. Bilgilendirmelerimiz sürecek.

Koronavirüs sebebiyle seyircisi kısıtlaması olacak mı?

Planlandığı gibi liglerde müsabakalar devam edecek. Maçlarda seyircilerin kısıtlanması da söz konusu değil. Planlandığı gibi devam edecek.

Senin için hazırladığımız haberler