Bakan Kılıç konuştu!

19.05.2017 - 15:51 | Son Güncellenme: 19.05.2017 - 15:51

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin gelişiminde ve geçmişten gelen değerlerle birlikte, geleceğe doğru yol alacakları süreç içerisinde gençlere çok büyük görevlerin düştüğünü söyledi.  

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Bakan Kılıç, gençlerle bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında yapılan organizasyona, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki gençlik merkezlerinin temsilci öğrencileri ile milli sporcular olmak üzere yaklaşık 200 kişi katıldı.       

Akif Çağatay Kılıç, burada gençlere hitaben yaptığı konuşmaya, "Bakü'de mücadelesine devam eden sporcularımıza başarılar diliyor, mücadelesini tamamlamış olup madalyalarını almış olanlara da tebriklerimizi sunuyoruz. Aramızda olan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu kardeşlerimize, madalya kazananlara da tekrar tebriklerimizi iletiyoruz." diyerek başladı. 

Bakan Kılıç, "Önümüzdeki yıllar içinde, ülkemizin gelişiminde ve geçmişten gelen değerlerimizle birlikte, geleceğe doğru yol alacağımız süreç içerisinde sizlere çok büyük görevler düşüyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bir hedef var; dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında olmak. 2023'ten sonra 2053 ve 2071 geliyor. O hedeflerin gerçekleşmesini sizler sağlayacaksınız. Önümüzdeki yıllar içerisinde bizlerin sorumluluk makamı olarak üstlenmiş olduğumuz görevlerde sizler görev alacaksınız." şeklinde konuştu.

Türkiye'yi, sporun altyapısında gelinen noktada, büyük hedeflere gençlerin taşıyacağını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Bunun içindeki en önemli unsur birliğiniz, beraberliğiniz ve kardeşliğiniz olacak. Bu aziz vatanın evlatlarının arasına fitne sokmaya çalışanlar, ayrı gayrı birtakım yaklaşımlar sokmaya çalışanlar, sizlerin beraberliği karşısında hüsrana uğrayacak. Sizin aranızda ayrı gayrı yok, çünkü ecdadınız, Çanakkale'de, Dumlupınar'da beraber savaştılar ve sizin burada, bugün, hür ve başı dik şekilde yol yürümenizin önünü açtılar. Bayrakları ve inançları için şehit oldular. Çıktığınız her yolculukta, üzerinizde bu tarih medeniyetin sorumluluğu var. Onlar, omuz omuza mücadele ederken farklı yerlerden geldiklerini, farklı gelenek görenekleri olduğunu değil, sadece omuz omuza vererek, uğruna canlarını vermeyi göze aldıkları bayrakları için bir arada oldular. 1925'te dünyanın dört bir yanından gelmiş, ülkemizin geleceğini karartmaya, bölmeye gelmiş olanlara karşı bu vatanın evlatlarının bir araya geldikleri ve 'Size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum.' diyen Gazi Mustafa Kemal'in o emrini tereddütsüz yerine getiren o ecdadın torunlarısınız. Bunu iyi anlamanız lazım." 

 

- "Birbirinize mutlaka destek olacaksınız"

 

Dünyadaki hiçbir askerin, Türk askeri gibi özgürlüğüne, geleceğine aşık bir şekilde, canını hiçe sayarak kendisini düşmanın üzerine atmadığını dile getiren Bakan Kılıç, "Bunun idrakinde olmazsanız, yaptığınız hiçbir işte başarılı olamazsınız. Birbirinize mutlaka destek olacaksınız." değerlendirmesinde bulundu.

Temsilci gençlere seslenen Kılıç, "Sizlerin de aynı şekilde, ülkemizin bilim, sanayi, sosyal ve kültürel gelişiminde, demokrasisinde, siyasetinde gelişimine katkı sağlamak noktasında önünüzde hiçbir engel kalmamıştır. 16 Nisan halk oylamasıyla artık reşit olan her vatandaşın TBMM'de görev alma hakkı vardır. Bunu sizler yaptınız, gelecek yıllarda ülkemizin atılımı konusunda ellerinizde büyük sorumluluk var. Sizlerdeki imkanlar sizlerin ebeveynlerinde ve onların ebeveynlerinde yoktu. Bu bir klişe değil, gerçek." ifadelerini kullandı.  

15 Temmuz gecesine de değinen Kılıç, "Biz 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini, bu tür şeyleri yaşamayın diye mücadele veriyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın sürekli dile getirdiği şey; bu çalışmalar, geçmişte yaşanan o karanlık girişimler gibi şeylerin yaşanmaması içindi ama 15 Temmuz gecesi yaşanan o karanlık girişim karşısında, en başta bu ülkenin geçleri, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın çağrısına cevap verip meydanlara indi. Ülkesine, bayrağına, demokrasisine sahip çıktı." şeklinde görüşlerini aktardı.

Akif Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Dün Meclis'te, TBMM'nin temsil ettiği milli iradeye nasıl saldırıldığını görme imkanınız oldu ama şunu unutmayın; dünya üzerinde hiçbir millet yoktur ki; gece saat 21.00-22.00 sıralarında karanlığa gömülmeye çalışılırken, o gecenin sabahında saat 06.00-07.00'de bunu yapmaya çalışanları, elinde tek bir silah olmadan bertaraf etmiştir. Bu onur ve gurur bu aziz milletindir, sizindir. O gece Taha (Akgül) kardeşimizle bir sohbetimiz oldu. Bolu'da olimpiyat hazırlık kampındaydılar. Oradaki olaylardan sonra meydanlara indiler, ellerinde bayraklarla, ülkemizi karanlığa gömmeye çalışanlara karşı aslan gibi bedenlerini siper ettiler. Sonra, gece kendisiyle konuştum ve dedim ki; 'Hadi bakalım, sizin göreviniz Rio'da olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edip, bayrağımızı göndere çektirmek. Sizler kampa, bizler bu işe devam ediyoruz.' Elhamdülillah gittiler ve Rio'da gereğini yaptılar."  

 

- "Biz çalışmaya devam edeceğiz"

 

Türkiye'nin olimpiyat ve paralimpik oyunlarda aldığı başarıların yeterli olmadığı yönünde bazı eleştirel yaklaşımlar olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, "80 milyonluk ülkemizde belki istediğimiz noktadaki madalya sayısını elde edememiş olmamız, daha çok çalışmamız gerektiğini ortaya koymuştur ama şunu unutmayalım; başarılar ortaya konduğu zaman da bazılarını küçümsemeye çalışanlar oluyor. Bakü'de devam eden İslami Dayanışma Oyunları'nda mücadele edip, başarı elde eden, 60 altın madalyaya yaklaşmış olan sporcularımıza bakıyorum da, basın mensubu arkadaşlarımız bunu çok fazla yansıtmıyorlar." diye konuştu.  

Oyunlarda kadınlar ciritte altın madalya kazanan Eda Tuğsuz'un derecesinin, aynı zamanda 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan sporcunun derecesinin üstünde olduğuna vurgu yapan Bakan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah önümüzdeki dönemde kendisini en iyi şekilde hazırlayacağız ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'da çok farklı şeylere imza atacak. Sporcularımız şu anda bir ivmelenmenin içinde ve son zamanlarda büyük başarılara imza atıyorlar. Ben hiçbir başarıyı küçümsemiyorum çünkü küçümsenecek bir şey yok. Ortaya emek koyan, terini akıtan, en iyi şekilde mücadele veren herkes takdiri hak ediyor. İşte bugün burada Avrupa şampiyonlarımız var. Taha (Akgül) ve Rıza (Kayaalp) yakın zamanda yine Avrupa şampiyonu oldular. Tutya (Yılmaz) burada, İlke (Özyüksel) burada. Curling takımımız EYOF'ta büyük başarılara imza attı. Curling, çok yeni bir branş Türkiye'de ama geliyor. Eskrimci arkadaşlarımız yakın zamanda farklı başarılara imza attılar. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Kim ne derse desin. Şunu çok iyi biliyoruz ki; kararlı bir şekilde çalışmayla çok farklı yerlere geleceğiz. Bunu birbirimize destek olarak yapacağız."

 

- "Dünyada zalimlere karşı alınamayan kararları görüyorsunuz"

 

Temsilci gençlere hitaben, "Aynı şekilde siz değerli gençlerimizin bilimde ve sanattaki çalışmaları da çok önemli."  diyen Akif Çağatay Kılıç, "Hep diyoruz ya; Ar-Ge diye, bunu kim yapacak? Buradaki kardeşlerimiz yapacak. Onlara verdiğimiz imkanları en iyi şekilde değerlendirerek yapacaklar. Tek bir şey istiyoruz; verilen imkanları en iyi şekilde kullanın ve birbirinize kenetlenin." şeklinde görüşlerini aktardı.  

Dünyanın içinde bulunduğu durumdan dolayı Birleşmiş Milletler'de yapılan toplantılara dikkati çeken Kılıç, şöyle devam etti:

"Dünyada zalimlere karşı alınamayan kararları görüyorsunuz. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın çıkıp 'Dünya 5'ten büyüktür.' haykırışına kadar bunu dile getiren kimse yoktu. Bunun arkasındaki düşünceyi, gücü iyi anlamanız lazım. İnanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda Türkiye, çok büyük değişimlerin en büyük destekçisi, yönlendiricisi, belki de ana unsuru olacak. İşte bunları sizler yapacaksınız. Bizim medeniyetimizde ve geçmişimizde çok büyük başarılar var. Bunları her zaman hatırlayacağız ama orada takılı kalmayacağız. Bunlar bize gelecekte daha iyi yerlere gelmemiz gerektiğini anlatıyor. Tarihimizi iyi araştırdığınız zaman aslında bugün ortaya konmuş birçok ilmi başarının kökünde bizim medeniyetimizin yattığını göreceksiniz. Biz bunu yeterince araştırıp dillendirmiyoruz ve bunun kendimiz üzerindeki hakkını sorumluluğunu da vermiyoruz. Tıpta, matematikte geldiğimiz noktada, bugüne geldiğimizde, öncü rolümüzü kaptırdıysak eğer, o zaman bizim kendimizi kontrol etmemiz gerekiyor. Bizim çok farklı şekilde çalışıp, farklı şeyler başarmamız gerekiyor."

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Tarihimizle, geçmişimizle övüneceğiz ama oradan aldığımız güçle geleceğe koşacağız." diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler