"Transferde şov yapıyorsunuz" sözlerine Dursun Özbek'ten açıklama

İsmail Keles
05.10.2023 - 17:53 | Son Güncellenme: 05.10.2023 - 18:04

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Transferde şov yaptınız şimdi vergi indirimi istediniz" sözlerine açıklama getirdi.

"Transferde şov yapıyorsunuz" sözlerine Dursun Özbek'ten açıklama

AJANSSPOR - HABER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergi indirimi isteyen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Galatasaray Başkanı Dursun ÖZbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a ret yanıtı vermesinin yankıları sürüyor. 

Masterhaber.com'da Kenan İspir'in haberine göre; Üç Büyükler'in başkanı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i geçen Perşembe günü makamında ziyaret etti. 

Vergi indirimi talebi

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe başkanları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten kulüplerin ödediği vergilerle ilgili indirim istedi. 

Bakan Şimşek'ten olumsuz yanıt

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtı ise olumsuz oldu. Bakan Şimşek, “Biz ekonomimizin refaha kavuşması için tasarruf tedbirleri alırken, vatandaşımızdan ÖTV, MTV gibi ek vergilerle fedakarlık beklerken böyle bir talebe nasıl evet derim” yanıtını verdi. 

"Uçakların biri indi biri kalktı"

Görüşmede Bakan Mehmet Şimşek, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e “Transfer döneminde uçakların biri indi biri kalktı. Şov yaptınız. Vergi indirimi istiyorsunuz” dedi. 

Dursun Özbek'ten açıklama

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e Bakan Mehmet Şimşek'in yanıtı soruldu. "Geçtiğimiz hafta 4 büyük kulübün başkanı olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyarete gittik" diyen Özbek, "Konu, kulüplerin mali yapısının nasıl düzeleceğiydi. Şöyle bir algı var, bu algıyı düzeltme ihtiyacı hissediyorum. Kulüplerin gereksiz bir harcama içinde olduğu algısı var. Galatasaray olarak biz iyi transferler yapıyoruz. Kulüplerin istenen başarıyı yakalaması ve Avrupa'daki mücadelesi için bu gerekli" dedi. 

İlgini Çekebilir
"Fatih Terim Fonu" davasında BDDK'ya itiraz!
Habere Git

Borçların yapılandırılması konusunda Bankalar Birliği anlaşmanın esnetilmesini istediklerini kaydeden Dursun Özbek, "Galatasaray'ın daha önce yapılan yapılandırmak anlaşmasının esnetilmesi için de sayın bakanla müzakere ettik. Sayın bakana bu anlaşmadan çıkmak istediğimizi ifade ettim. Projelerimizi sayın bakana anlattım. Bu anlaşmadan çıkma arzusu olan tek kulüp Galatasaray. Geçmişte bu anlaşmanın faizinin çok uygun olduğu söylendi. Ama bugün geldiğimiz noktada bu durum da ortadan kalktı. Galatasaray bu anlaşmadan çıkmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu hedefe emin adımlarla gidiyoruz ve çok kısa sürede çıkacağız" diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler