Trabzonsporlu Bakasetas'ın şifresi 61! İlginç tesadüfleri anlattı

14.10.2021 - 17:22 | Son Güncellenme: 14.10.2021 - 17:43

Trabzonspor'un Yunan yıldızı Anastasios Bakasetas, bordo-mavili takıma transfer sürecini, şampiyonluk hedefini ve Avrupa hayallerini paylaştı. İşte detaylar...

Trabzonsporlu Bakasetas'ın şifresi 61! İlginç tesadüfleri anlattı

AJANSSPOR-HABER

Trabzonspor'un bu sezon yakaladığı formuyla dikkat çeken 10 numarası Anastasios Bakasetas, kulüp dergisine röportaj verdi. Trabzon’a geldiği andan itibaren yabancılık çekmediğini kaydeden Yunan futbolcu, "Adaptasyon konusunda ortak kültürün ve ortak detayların çok böyle. O yüzden hiç şaşkınlık yaşamadım. Hatta buraya geldiğimde neredeyse Trabzon’a alışmış durumdaydım” diye konuştu.

'Türkiye Ligi çoğu ligle yarışır'

Süper Lig’in çok yarışmacı bir lig olduğunu düşündüğünü söyleyen Bakasetas, şöyle devam etti: “Burada her pazar günü harika bir stadyumda ve harika atmosferler içerisinde oynuyorsunuz. Bunlar oyuncular için önemli detaylar. Aynı zamanda Türkiye Süper Ligi’nin ekonomik anlamda da çoğu ligle yarışabilir seviyede olduğunu düşünüyorum. Oyuncular buraya geldiklerinde konsantrasyonlarını ve odaklarını tam olarak sağlayabilirlerse ve takımlarına yardımcı olabilme düşünceyle hareket edebilirlerse çok başarılı olabilirler.”

'Koşmayan 10 numara kalmadı'

Son yıllarda futbolun çok değiştiğine dikkat çeken Bakasetas, bu konuda şunları söyledi: “Örneğin ‘10 numara’ olarak bahsedilen pozisyonda oynayan oyuncular eskiden asla temasa girmezler, savunma yapmazlar, topu ayaklarına beklerler ve yetenekli olduklarından dolayı topu sadece top onlara geçtikten sonra kullanırdı. Ancak bugün saha içerisinde o 11 kişiden biri dahi koşmazsa, bu rakip takım için büyük bir avantaj anlamına gelir. Ben de 8-9 yaşlarındayken öyel oynardım. Artık antrenmanlara çıktığımda tüm gücümü, tüm yeteneğimi sahada vermeye çalışıyorum. Bunun sayesinde de maça çıktığımda daha rahat koşabiliyorum." 

'Siopis her takımda kendini sevdirir'

Vatandaşı ve takım arkadaşı Siopis ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakasetas, şunları kaydetti: “İnanılmaz birisi. Harika enerjisi olan, nereye giderse gitsin takımdaki herkesin sevdiği, karakteri ve kalbi ile gerçekten çok iyi bir insandan bahsediyoruz. Performansıyla ve daha öncede bahsettiğim gibi futbolun değişen yönü ile birlikte savunmacı orta sahalardan beklenen her şeyi oyunun içine katabilecek o performansı gösterebilecek bir oyuncu. Umuyorum ki zaten o da kendi yeteneğiyle bu beklentilere karşılık verebilecektir.”

'Yunan futbolcular Türkiye'de hep başarılı'

Fenerbahçeli Dimitrsi Pelkas da düşünüldüğünde Yunan oyuncuların Türkiye’de başarısını ortak kültüre bağlayan Bakasetas, “Çünkü kültür olarak birbirine yakın iki ülkeden bahsediyoruz ve Yunan oyuncularımız buraya geldiklerinde adaptasyon sıkıntısı yaşamıyorlar. Bütün Yunan oyuncularla iletişim halindeyim ve hepsinin de burada olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyebilirim. Türkiye liginden bahsettiğimizde güzel stadyumlardan, iyi atmosferlerden ve iyi oyunculardan bahsediyorsunuz" yorumunda bulundu.

'Şartlar Trabzonspor için uyarsa Avrupa'ya giderim'

Bakasetas, bu sezon ve geleceğe yönelik hedefleriyle ilgili olarak da şu ifadelere yer verdi: “Gerçekten bizim için çok önemli bir sezon. Önemli başarılar kazanmayı hedefliyoruz. Trabzonspor taraftarlarına o mutluluğu verebilmek istiyoruz. Eğer bu hedefler gerçekleşirse ve işler istediğimiz gibi giderse, eğer Trabzonspor da benden önemli bir kazanım sağlayacak olursa tabii ki Avrupa’nın önemli takımlarından birinde oynamayı hedefleyebilirim. Şu an Trabzonspor’ da olmaktan dolayı da çok mutluyum ama dediğim gibi işler istediğimiz gibi giderse, ben de böyle bir fırsatı deneyebilirim.”

'Trabzonspor'la ilişkimi anlatan sözcük: Karma' 

Aytemiz Alanyaspor formasıyla Trabzonspor’a karşı 61’inci dakikada attığı golün bordo-mavili takıma transferine bir vesile olduğunu düşündüğünü söyleyen Bakasetas şu ilginç açıklamaları yaptı: "Aslında Trabzonspor ile olan ilişkimizi ben bir kelime ile çok iyi tarif edebileceğimi düşünüyorum: ‘Karma.’ Çünkü her şey belli bir sebepten ötürü olur, ben buna inan biriyim. 

Bakasetas'a göre 61. dakika golleri tesadüf değil

Çünkü her şey belli bir sebepten ötürü olur, buna inan biriyim. O golü attıktan sonra Trabzonspor’a dahil olmam, hatta oynadığım ve attığım ilk golün 61’inci dakikada gelmesi, 61’inci dakikanın Trabzonspor taraftarları için önemi ve ilk golü burada 61’inci dakikada atmam, sonrasında böyle sıcak bir ilişki kurabilmemizin karmadan kaynaklandığını düşünüyorum. Her şey bir sebepten ötürü olur. O golün Trabzonspor’a gelmemde ve böyle bir sıcak ilişki kurmamızda bir vesile olduğunu düşünüyorum.” 

Senin için hazırladığımız haberler