Bakkal'dan 5-1 yorumu: "Tutamıyorsun, kopuyor..."

03.11.2017 - 22:22 | Son Güncellenme: 03.11.2017 - 22:22

AJANSSPOR – Gençlerbirliği teknik direktörü Mesut Bakkal, 5-1 kaybettikleri Galatasaray maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakkal’ın yayıncı kuruluşa verdiği röportajdan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Erken yenen goller planı elbette bozdu. İki takım arasında inanılmaz bir fark var. Görünen ortada. 6.dakikada yediğimiz bir gol var. 30.dakikaya kadar dengeli götürdük, pozisyon üretmeye çalıştık. İlk yarının son dakikasında yine bir yan top… İçeriye demoralize girdik. Oyun disiplininden kopmak istemedik. Özellikle sol tarafımızda sıkıntı yaşadık. Yaptığımız hatalardan goller yedik. Bu maçı kaybedersek bile bir şeyler kazanalım diye oyuncularıma söyledim. Mağlup duruma geçtikten sonra oyun disiplininden kopmaya hakkımız yok. İyi niyetli bir takım vardı. Maçı tabii tutamıyorsun, kopuyor.

Yerimiz neresi, rakibimiz kim, daha fazla neler yapabiliriz? Planlar yapacağız. 15 günlük süre var, hazırlık maçı yapacağız. Ben Malatyaspor maçına daha da üzülmüştüm. Bugün bir şeyler yapmak isteyen bir takım vardı. Üzgünüz ama bunun altından kalkmamız gerekiyor. Ne bir son, ne de bir başlangıç. Dersler alarak yolumuza devam edeceğiz.

Basın toplantısı

Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakkal, "İki takım arasında belli bir fark var. Bu gözle görülür bir şey." dedi.

Atmosfer ve oyuncu kalitesinin skora etki ettiğini belirten tecrübeli teknik adam, "Yediğimiz erken bir gol var. Sonrasında da iyi oynadık. Bizi yıkan, ilk yarının sonlarında yediğimiz gol oldu." ifadelerini kullandı.

Bakkal, Evkur Yeni Malatyaspor'a 1-0 yenildikleri maçtaki performanstan mutsuz olduğunu ancak skora rağmen Galatasaray karşısında ilk yarıda ortaya koydukları futbolun kendisini memnun ettiğini dile getirdi.

Maçın ilk yarısında iyi işler yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Bakkal, "Kaybederken de bazı şeyleri görüyorsunuz. İyi oluyor. Yenilebilirsiniz ama bu kadar disiplinsiz oynama hakkınız yok. Özellikle sol kanadımız. İkinci yarı daha dinamik olmalıydık. Tabii ikinci devre iki gol yedikten sonra takımı tutamadık." diye konuştu.

Mesut Bakkal, bu maçtan dersler çıkaracaklarını vurgulayarak, "Bazı zamanlarda boyunuzun ölçüsünü görmek, nerede olduğunuzu bilmek önemli. Bu takım, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş maçlarını kazandı. Demek ki yapabiliriz. Bunların altından kalkabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler