Formula 1 Haberleri | Azerbaycan GP'de yolda kalan Leclerc üzgün

Orhan Gülek
12.06.2022 - 17:19 | Son Güncellenme: 12.06.2022 - 17:28

Formula 1'de Azerbaycan GP'ye pole pozisyonunda başlayan ancak son 15 tur kala motor arızası sebebiyle yarış dışı kalan Ferrari pilotu Charles Leclerc, yarış sonrası açıklamalarda bulundu

Formula 1 Haberleri | Azerbaycan GP'de yolda kalan Leclerc üzgün

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de Azerbaycan Grand Prix'sinde Red Bull takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen birinci olurken, pole pozisyonunda başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc'in yolda kalması yarışa damgasını vurdu.

İki Ferrari aracı da yarış dışında kaldı

Leclerc, lider götürdüğü yarışa 20. turda motor arızası nedeniyle veda etti. Diğer Ferrari pilotu İspanyol Carlos Sainz da 9. turda aracında meydana gelen arıza nedeniyle yarışa devam edemedi. Böylece iki Ferrari aracı, arıza nedeniyle yarış dışında kaldı.

Leclerc: "Hislerimi tanımlayacak doğru kelimeleri bulamıyorum"

Barcelona GP sonrası ikinci kez yolda kalan ve yarışı tamamlayamayan Monakolu pilot Leclerc "Bu gerçekten can acıtıcı. Bunun bir daha olmaması için  gerçekten neler olduğunu araştırmamız gerekiyor. Şu anda hislerimi tanımlayacak doğru kelimeleri gerçekten bulamıyorum. Büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. Buna bakmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Ferrari yolda kaldı, Red Bull uçtu
Habere Git

"Hayal kırıklığı yaşıyorum"

Aracıyla yaşadığı sorunu tam olarak anlayamadıklarını dile getiren genç pilot Leclerc "Şimdi hiçbir şeyi değiştirmediğimiz sezon başlangıcına kıyasla biraz daha fazla zorlanıyoruz gibi görünüyor. Yani sezon başından bu yana yaptığımız bir şey varsa o da her şeyi daha iyi hale getirmekti. Hal böyle olunca şu anda yaşananları anlamak gerçekten çok zor. Fakat tabii ki analiz etmemiz gerekiyor. Henüz yaşananlar hakkında net bir tabloya sahip değilim. Yine de canımı acıttığını söyleyebilirim.  Gerçekten ne olduğunu bilmiyorum. Henüz bir haber yok. Sadece hayal kırıklığı yaşıyorum. Araçtan doğrudan buraya geldim, takımdan kimseyle konuşmadım. Bu yüzden tam olarak neyin yanlış gittiğini bilmiyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler