Bakü'de tekvando heyecanı başlıyor!

15.05.2017 - 13:01 | Son Güncellenme: 15.05.2017 - 13:01

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları’nda tekvando müsabakaları başlıyor.

4. İslami Dayanışma Oyunları’nda tekvando müsabakaları yarın (Salı) başlayacak ve üç gün sürecek. Önemli organizasyonda Türkiye’yi 16 sporcu temsil edecek. Konya ve Antalya’da yaptığı iki ayrı kampla organizasyona hazırlanan tekvandocular, Bakü’de en iyi sonucu alabilmek için mücadele edecek. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, “Azerbaycan’da tam kadro mücadele edeceğiz. Ülkemizin ilk günlerde elde ettiği başarılı grafiğinin devam etmesi için çalışacağız. Sporcularımız çok iyi bir hazırlık döneminden geçerek buraya geldi. Tekvando branşı, 4. İslami Dayanışma Oyunları içine çekişmenin en çok olacağı spor dallarının başında geliyor. Bakü’de çok sayıda olimpik sporcu madalya mücadelesi verecek. Sporcularımız da burada ellerinden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışacak. Tüm sporcularımıza ve teknik ekibimize güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Teknik Direktör Ali Şahin yönetimindeki Türkiye Tekvando Milli Takımı’nın sporcuları ve maç programı şu şekilde:

“Erkekler: Deniz Dağdelen (54 kilo), Cihat Çakmak (58 kilo), Ferhat Can Kavurat (63 kilo), Berkay Akyol (68 kilo), Servet Tazegül (74 kilo), Yunus Sarı (80 kilo), Serdar Yüksel (87 kilo), Sabit Buğrahan Karakaş (+87 kilo)

Bayanlar: Rukiye Yıldırım (46 kilo), İpek Çidem(49 kilo), Zeliha Ağrıs (53 kilo), Durdane Altunel (57 kilo), İrem Yaman (62 kilo), Nur Tatar Askari (67 kilo), Sude Bulut (73 kilo), Nafia Kuş (+73 kilo)

Maç Programı:

16 Mayıs Salı: Deniz Dağdelen, Cihat Çakmak , Rukiye Yıldırım, Zeliha Ağrıs, Durdane Altunel

17 Mayıs Çarşamba: Berkay Akyol, Yunus Sarı, Sabit Buğrahan Karakaş, İpek Çidem, Nur Tatar Askari, Nafia Kuş

18 Mayıs Perşembe: Ferhat Can Kavurat, Servet Tazegül, Serdar Yüksel, İrem Yaman, Sude Bulut

Senin için hazırladığımız haberler