Bakü'de yarış dışı kalan Hamilton, meğer yanlış düğmeye basmış!

Orhan Gülek
06.06.2021 - 22:01 | Son Güncellenme: 06.06.2021 - 22:34

2021 Azerbaycan Grand Prix'sini Red Bull takımından Sergio Perez kazanırken, son turda yarış dışı kalan Hamilton'ın sorunu belli oldu. İşte detaylar..

Bakü'de yarış dışı kalan Hamilton, meğer yanlış düğmeye basmış!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de sezonun 6. yarışı Azerbaycan Grand Prix, büyük olaylara sahne oldu. Son şampiyon Lewis Hamilton, son 2 tur kala yeniden start alan yarışta liderliğe geçtiği an, frenleme sorunu yaşadı ve pist dışına taştı.

Yaşanan dramatik olay sonrası yarışı 16. sırada tamamlayan Hamilton, haftayı puansız kapattı.

Neler yaşandı?

Azerbaycan GP'de genel olarak 3. sırada yer alan Mercedes pilotu Hamilton,  son 4 tur kala şampiyonadaki en büyük rakibi Max Verstappen'in lastiği patlaması sonrası ikinci sıraya yükseldi.

Kırmızı bayrak sonrası yarışa devam edildi ve Lewis Hamilton, çok iyi çıkış yapmasına rağmen, ilk virajda lastiğini kitledi ve dışarı uçtu.

 

Yarış sonrası yaptığı açıklamada sorunun kendisinden kaynaklandığını ve yanlış düğmeye bastığı için direksiyonu kitlediğini söyledi.

"Bu tarz tecrübeler oldukça küçük düşürücü oluyor"

Hamilton "Dürüst olmam gerekirse, normalde bu tarz tecrübeler oldukça küçük düşürücü oluyor. Bu hafta sonu geri dönebilmek için çok sıkı çalıştık ve her şey mükemmel gözüküyordu. Her şeyimi ortaya koydum ve yapabildiğimin en iyisini yaptım ve sonrasında yarış yeniden başladığında. Sanırım direksiyonda bir tuşa, ayara bastım. Bu ayar, frenlerinizi kapatıyor bu yüzden de dümdüz gittim. Bunu kabullenmek çok zor ama çoğunlukla bütün hafta boyunca bu puanları alabilmemiz için çalışanlara üzülüyorum. Yeniden bir araya geleceğiz ve daha güçlü geleceğimizden eminiz."

"Yanlışlıkla 'Brake magic' düğmesine basmışım"

Yarışın kaderini belirleyen son start anından yanlışlıkla direksiyonda bulunan "brake magic" düğmesine bastığını söyleyen Hamilton "Evet, takım radyosundan da ifade ettiğim gibi; ona dokunduğumu bilmiyordum bile." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler