"Marcao tokat attı, Terim 'Dışarı' dedi"

14.10.2020 - 10:48 | Son Güncellenme: 14.10.2020 - 11:01

Marcao'nun Ümit Milli Takım oyuncusu Halil İbrahim Dervişoğlu'na tokat attığı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Hürriyet gazetesi yazarı Tahir Kum, tarafların ısrarla yalanladığı bu olayla ilgili yeni bilgiler paylaştı. İşte detaylar...

"Marcao tokat attı, Terim 'Dışarı' dedi"

Galatasaray ile Ümit Milli Takım, 10 Ekim Cuma günü Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir hazırlık maçı yaptı ve karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi. 

Ertesi gün ise bu maçta yaşanan bir olay gündeme bomba gibi düştü. 

Hürriyet gazetesi yazarı Tahir Kum da tarafların ısrarla yalanladığı bu olayla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. 

Kum, "Tokat var, görüntü var, yayın yok" başlıklı yazıda özetle şunları ifade etti.

Tarafların ısrarlı yalanlamalarına rağmen bal gibi tokat olduğunu belirten Kum, "Buyurun bana bunun aksini ispatlayın. Elinizde iddiamızın aksini ispatlayabilecek argünamınız da var; eğer saha kenarında görev yapan analiz ekibi ve GS TV kameraları gökkuşağını görüntülemek için orada değillerse" ifadelerini kullandı. 

Tahir Kum'a göre olay şöyle gelişti:

"Halil İbrahim topu yere koyuyor. Serbest atış kullanacak. Marcao topa hamle yapıyor. Halil sağ eliyle Marcao'yu sert bir şekilde itiyor. Marcao da Halil İbrahim'e tokat atarak karşılık veriyor. Sendeleyen Halil, Brezilyalı'nın üzerine giderken Marcao ikinci kez vurmaya yelteniyor."

Belhanda barıştırmaya çalışıyor!

"Bu defa kenardaki oyuncular, teknik heyet ve tercüman Mert Çetin araya girip kavgayı ayırmaya çalışıyor. Marcao zar zor zapt ediliyor. Halil'in karşılık vermesi vs. 2-3 dakika süre kargaşanın ardından Belhanda iki futbolcuyu barıştırmaya çabalıyor. Gönülsüz de olsa iki oyuncu elleriyle 'çak' yapıyor."

Fatih Terim'den Marcao'ya: "Out, out"

"Maçın o anlarını aşırı yağmurdan dolayı tesislerin camından izleyen Fatih Terim, oyuncusuna sinirlerek Levent Şahin'den Marcao'yu çıkarmasını istiyor. Oyuncusuna da "Out, out (dışarı)" diye öfkeyle çıkışıyor."

"Hakem arkadaşımız da kırmızı kartlık bu hadiseyi sarı kartla geçiştiriyor. Ve raporunda da tokattan filan bahsetmiyor. Bahsetse MHK, "Kırmızı kart nerede?" diyecek."

"Her iki takımda da sinirler geriliyor, 10 dakika süren maç iki teknik heyetin ortak talebiyle sona erdiriliyor."

Maçın ardından Halil İbrahim Dervişoğlu, babası, Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ve Galatasaray bu iddiaları yalanlamışlardı.

Konuyla ilgili Marcao, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim veya Türkiye Futbol Federasyonu cephesinden şu ana kadar bir açıklama gelmedi. 

Senin için hazırladığımız haberler