BAL oynanacak ama tarih yok!

30.09.2020 - 00:27 | Son Güncellenme: 30.09.2020 - 08:21

Son dakika haberleri... Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) oynanıp oynanmayacağı belli oldu. Peki Bölgesel Amatör Lig (BAL) ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

BAL oynanacak ama tarih yok!

AJANSSPOR - ÖZEL HABER

Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) oynanıp oynanayacağı sorusu cevap bulurken, başlangıç tarihi belirsizliğini koruyor.

Geçen hafta bine yakın futbolcunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) önünde yaptığı eylemden sonra Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da konuya eğildi. Amatör futbolcuların hak arayışına destek veren bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve TFF Birinci Başkanvekili Mehmet Baykan'dan sorunu çözmesini istedi.

Dün TFF'de toplantı yapıldı

Bunun üzerine TFF İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, İstanbul'da yer alan amatör kulüplerin temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Toplantıda BAL'ın oynanacağı belirtilirken, başlama tarihini gelecek ay sonunda belirleneceği kaydedildi.

Endişe sürüyor

Ligin oynanacak olması amatörleri bir nebze de olsun sevindirirken, başlangıç tarihinin ve formatının belirlenmemiş olması yine endişeye neden oldu.

Halı saha bile oynanıyor

BAL'ın çift devreli oynatılmasını isteyen amatör futbolcular, TFF önünde yaptıkları eylemde gerekirse koronavirüs test kitlerinin parasını da ceplerinden karşılamaya hazır olduklarını dile getirdi.

Oyuncular maçların tek devre olması halinde kulüplerin oyuncu tranfserine sıcak bakmayabileceğine dikkat çekti. Amatörler, tüm liglerin başlatıldığını hatta halı sahalarda futbola müsade edilirken, BAL'a izin verilmemesinin haksızlık olduğunu da altını çizdi.

Geçen sezon pandemi nedeniyle yarıda kalan ligde gruplarında lider olan 11 kulüple, liderle arasında en fazla 3 puan fark olan 9 kulüp TFF 3. Lig'e yükseltilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler